POLIȚIA SIGHET permite unui bărbat să practice în continuare taximetria, deși este anchetat pentru VIOL, pentru că acesta este INFORMATOR

0
1607

Poliția română se află în plin scandal în cazul fetelor răpite, violate și ucise cu brutalitate de către un monstru de om din Caracal. Din păcate, cazul Caracal nu este singular în România, Poliția dovedindu-și incompetența și lipsa de interes față de cetățean în mai toată țara.

Este și cazul unui bărbat din Sighetu Marmației care este șofer de taxi la o firmă din oraș. Acesta este cercetat în mai multe dosare penale, printre care unul în trecut pentru VIOL, fiind trimis deja în judecată într-un dosar de distrugere.

Surse din Poliție susțin că numitul C. A. I. , domiciliat în municipiul Sighetu Marmației, ar fi luat în urmă cu doi-trei ani în mașina sa o tânără, pe care a dus-o într-o zonă pustie din cartierul Câmpu Negru din Sighet, unde a obligat-o să întrețină relații sexuale, fără ca aceasta să fi acceptat acest lucru. Conform unor surse din anchetă, fata ar fi fost bătută și violată în toiul nopții timp de câteva ore.

După aceste fapte, continuă sursele, respectivul ar dus fata pe malul râului Iza, unde ar fi obligat-o să intre în apa rece a râului să se spele de urmele de sânge, pentru a nu-i păta scaunul de la mașină.

Surse din anchetă au declarat pentru Sighet 247 că partea vătămată și-ar fi retras între timp plângerea.

Din momentul în care fapta a fost sesizată, orice organ de anchetă i-ar fi suspendat acestuia dreptul de a practica taximetria, având în vedere că vorbim de un serviciu de utilitate publică. Însă Poliția Sighet a considerat că acest fapt nu este necesar, având în vedere că șoferul de taxi în cauză este informator al Poliției.

În fapt, acesta îi sună pe unii agenți de poliție direct pe numărul de telefon personal al acestora și îi informează asupra unor fapte petrecute în oraș: un șofer care a consumat o bere, spre exemplu, este raportat direct la agentul de serviciu, nu prin serviciul 112, pentru a nu putea fi depistat. Totodată, surse din poliție au declarat pentru Sighet 247, sub protecția anonimatului, că polițiștii se folosesc de acest șofer de taxi pentru a fila anumite persoane și a efectua activități de interceptare și urmărire. Câte dintre aceste filaje se folosesc în scopuri de interes public și câte în scop personal, nu vom ști repede.

Totodată, continuă sursele, polițiștii din Sighet îi tot amână acestuia anumite dosare pe care le are în lucru, contra informațiilor pe care acesta le furnizează. De multe ori, polițiștii îl cheamă pe șoferul în cauză să dea declarații în calitate de martor în anumite dosare care nu sunt bine fundamentate, pentru a le valida. Putem doar specula cât de sincere sunt acele declarații.

Analizând profilul de Facebook al șoferului de taxi scandalagiu, observăm că acesta lucrează la firma „Pro Taxi” din Sighet, având calitatea de „Boss” și că studiază la „Academia de Șmecheri și Interlopi”, începând din luna septembrie a anului trecut.

Pozele sale de pe profilul de Facebook sunt grăitoare: spre exemplu, într-una din ele acesta se afișează la volanul unui autoturism (personal sau taxi) cu un pistol în mână, având următoarea descriere: „Eu trăiesc bine dar lumea-i flămândă / Am ochi de vultur, văd că stați la pândă”.

Adresăm totuși câteva întrebări conducerii Poliției Sighet: cum se face că unui astfel de individ i se permite să practice taximetria? cine va răspunde dacă într-o seară ia o fată tânără sau minoră în taxi, o violează și o omoară?

PUNCT DE VEDERE AL IPJ Maramureș:

„Vă informăm că s-a dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele relatate în articol iar la finalizarea acestora vă vom informa cu privire la rezultatele constatate şi eventualele măsuri dispuse”, a transmis cms. Grozavu Cecilia, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Articol preluat: sighet247.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.