ANCHETĂ ULTRAJ LA LICEU: Elevul agresor de la CENT Baia Mare a fost internat la psihiatrie. El face parte din sistemul de protecție al copilului (foto/video)

0
1814

Apar noi informaţii privind elevul de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare, pentru calmarea căruia ieri a fost nevoie de mai mulţi poliţişti.

Ovidiu Robert. S. are 16 ani şi este elev în anul I profesional la CENT, la secţia Turism şi Alimentaţie Publică. Adolescentul face parte din sistemul de protecţie a copilului.

Surse declară că el a mai avut probleme la şcoală, dar pentru că face parte din sistem nu poate fi exmatriculat.

În acest moment Ovidiu Robert este internat la Cluj, la psihiatrie.

ACTUALIZARE – Poziția ISJ Maramureș

În urma incidentului petrecut la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș  a solicitat conducerii colegiului o informare și totodată a constituit o comisie de inspectori care să cerceteze aspectele referitoare la acest caz.

Din informarea primită de la conducerea Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, în data de 05.06.2019, în jurul orei 12.00, în urma comunicării de către dirigintele clasei a IX-a învățământ profesional a situației absențelor cumulate, unul dintre elevii clasei a manifestat un comportament agresiv, solicitându-se intervenția organelor de poliție. Un echipaj format din 3 polițiști a încercat să-l liniștească, acesta necooperând cu ei, devenid agresiv, astfel încât echipajul l-a imobilizat și l-a însoțit la secția de poliție.

La finalizarea anchetei desfășurate de inspectorii școlari, vă vom transmite mai multe date referitoare la acest caz. (Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș)

ACTUALIZARE 2: Ce spune DGASPC Maramureș

”Tânărul face într-adevăr parte din sistemul DGASPC Maramureș, fiind beneficiarul unei măsuri de protecție specială. Situația lui este cunoscută de conducerea instituției noastre.  Acesta a fost evaluat și a beneficiat în ultima perioadă de consiliere de specialitate, atât în cadrul unității școlare, cât și în cadrul unității de protecție a copilului. Vorbim așadar de un tânăr cu probleme de comportament, care este monitorizat de specialiștii DGASPC Maramureș. El a recunoscut că folosește substanțe interzise și a beneficiat consiliere inclusiv din partea specialiștilor anti-drog. 

În urma manifestărilor recente din cadrul unității școlare minorul a fost evaluat medical la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde testul antidrog a fost negativ, motiv pentru care s-a decis trimiterea acestuia pentru o evaluare de specialitate la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj Napoca, unitate unde i se va stabili diagnosticul cert, tratamentul de specialitate și măsuri de consiliere psihologică” a declarat Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș. 

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.