IMAGINI DE COȘMAR ÎN BAIA MARE – Polițist local agresat în zona Gării. Doi suspecți încătușați, ambii recidiviști (foto/video – actualizare)

0
5724

Un apel telefonic la 112 ce părea o simplă formalitate pentru un echipaj al Poliției Locale Baia Mare s-a transformat în clipe de coșmar. Unul dintre ei a fost agresat. În cele din urmă ambii suspecți au fost încătușați și au fost duși la Poliția Națională.

A doua zi de Paști, după amiază, mai mulți cetățeni au sesizat Poliția Locală Baia Mare despre faptul că în părculețul din zona Gării CFR doi bărbați fac scandal și consumă băuturi alcoolice.

Ajunși la fața locului echipajul Poliției Locale Baia Mare a intenționat să îi legitimeze, însă indivizii au refuzat. Ba mai mult, au devenit agresivi și au vrut să îi lovească pe agenți. Unul dintre ei chiar a fost agresat de unul dintre suspecți.

În cele din urmă polițiștii locali au reușit să îi încătușeze pe cei doi suspecți și i-au dus la sediul Poliției Municipiului Baia Mare pentru identificare și audieri.

Polițistul agresat urmează să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru a primi îngrijiri medicale.

Cazul a fost preluat de Poliția Națională, urmând să dispună măsurile legale. Din câte știm noi este foarte posibil să se deschidă dosar de urmărire penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice.

ACTUALIZARE

În scandal au fost implicați patru bărbați. Din informațiile noastre trei sunt din municipiul Baia Mare și unul din municipiul Sibiu. Toți patru sunt recidiviști, condamnați și liberați pentru infracțiuni de tâlhărie. Unul dintre ei a stat în spatele gratiilor aproape 8 ani pentru comiterea infracțiunii de omor. Doi dintre suspecți, ambii din Baia Mare, ambii condamnați pentru tâlhărie, l-au agresat pe unul dintre polițiștii locali.

Cum s-a produs totul

”Am fost contactați prin dispeceratul Poliției Locale să ne deplasăm în zona parcului din zona Gării unde are loc un scandal. Mai multe persoane ar consuma băuturi alcoolice, ar striga, ar asculta muzică. La fața locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Am intrat în contact direct cu persoane respecte. Am încercat să aplanăm situația, să nu degenereze. Din păcate nu s-a reușit acest lucru. O parte dintre cei implicați acolo au devenit recalcitranți de când am ajuns, au început să amenințe că ei pleacă acolo când vor ei. Au folosit și cuvinte jignitoare. Am încercat legitimarea lor. Din păcate, o parte din ei au devenit agresivi, s-au dezbrăcat. Ne-am trezit într-o ploaie de pumni, mai multe lovituri. Am fost nevoiți să ripostăm. Am folosit ce am avut în dotare în încercarea de ai imobiliza. Am solicitat și sprijinul colegilor din teren. Cu ajutorul cetățenilor au reușit să imobilizăm pe doi dintre cei implicați și chiar pe cei care au fost agresivi cu noi, ne-a declarat Vlad Popan, polițist principal Poliția Locală Baia Mare.

Polițistul local a primit îngrijiri medicale și urmează să se prezinte la Institutul de Medicină Legală pentru expertiza ce urmează să fie depusă la dosarul de ultraj pe care l-a deschis Poliția Națională.

Ce spune poliția națională

”Polițiștii de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare au intervenit ieri intr-un parc din zona Gării din Baia Mare unde doi polițiști locali au fost agresați și amenințați. Doi tineri au fost imobilizați și conduși la sediul Poliției Municipiului Baia Mare unde au fost identificați iar ulterior a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ultraj” a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.