ÎNCĂ UN INCENDIU: Foc într-o pădure din Codru Butesei. 5 hectare afectate (galerie foto – Actualizare)

0
1422

Un alt incendiu a izbucnit pe raza localități Codru Butesei, oraș Șomcuta Mare. Flăcările întețite de vânt au făcut intervenția extrem de dificilă.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din Șomcuta Mare, pompierii civili de la Șomcuta Mare, pădurarul din zona dar și mulți localnici. În sprijinul lor a venit și un echipaj de pompieri militari de la Baia Mare.

Din primele informații se pare că a fost afectată o suprafață de aproximativ 4-5 hectare.

Vom reveni

Actualizare

Pompierii maramureșeni, alaturi de pompierii voluntari, au intervenit în ultimele 24 de ore pentru lichidarea a mai multor incendii de vegetație uscată. În total au ars circa 14 hectare de vegetație în localitățile: Baia Mare, Tăuții de Sus, Valea Chioarului, Buteasa, Răzoare și Sighetu Marmației.

Militarii din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare au asigurat măsurile P.S.I. în urma producerii unui accident rutier în Satulung.
Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuș a intervenit în Dobricu Lăpușului, unde un adăpost de animale a luat foc. Flăcările au distrus circa 50 de metri pătrați de acoperiș din lemn și circa 3 tone de fân.
Având în vedere incendiile de vegetație uscată din această săptămână, pompierii îi sfătuiesc pe cetățeni să țină cont de măsurile de prevenire, care trebuie respectate atunci când se lucrează cu foc deschis:
– nu se va lucra cu focul în condiții meteo de vânt;
– focul va fi supravegheat în permanență;
– nu se va face foc în apropierea pădurilor, caselor, șurilor, depozitelor de cereale sau de animale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.