Băimărenca Ana Oros este femeia sfâșiată de câini în București

0
302

Ana Oros Daraban este femeia care a fost ucisă în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Bucureşti. Tânăra era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei. Ea este originară din Baia Mare, fiind absolventa Colegiului Național „Gheorghe Șincai”.

Sâmbătă dimineaţă, femeia a ieşit la alergat în zona Lacul Morii şi, la un moment dat, a ajuns pe un câmp din zonă, acolo unde a fost atacată de câini. Din nefericire, rănile suferite i-au fost fatale.

Ana Oros Daraban, în vârstă de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului înconjurător.

Echipa sportivă la care Ana era membră a postat un mesaj de condoleanţe pe aceeaşi reţea de socializare. „Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare)“.

Ana a trecut printr-un episod dramatic asemănător şi în luna aprilie a anului trecut, atunci când a fost atacată de câini în aceeaşi zonă. Femeia a fost salvată din colţii animalelor de doi biciclişti, care treceau prin zonă. Femeia a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență.

Potrivit autorităţilor, câinii au ieșit din curţile oamenilor și au fost ridicați atunci de către lucrătorii primăriei pentru că deținătorii nu aveau acte.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 – alte 36.

Acum totul este de prisos!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Mulțumim, Ana pentru tot ce ai făcut pentru noi!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.