Mafia imobiliară din Baia Mare: „Necunoașterea legii nu vă exonerează de răspundere, dragi consilieri locali!”

0
454

Sunt un jurnalist tânăr, unul dintre foarte puținii, dar nu mă laud cu asta, ci din contră: îmi fac autocritica și vă spun că în unele situații mă simt depășit de subiecte deoarece nu le înțeleg pe deplin și nu cunosc conexiunile dintre unii actori de pe diversele scene sociale, fie locale, fie naționale.

Am unele surse, cei care mă cunosc de un timp deja știu faptul că nu pot fi ținut în frâu de cineva sau nu pot fi oprit din a face ceea ce vreau și simt, acesta este motivul pentru care mă ajută, îmi deschid ochii, îmi oferă informații sau cel puțin mă ghidează și îmi oferă o perspectivă de a documenta subiectul.

Nu-s cel mai strălucit jurnalist, știu asta! Dar cel puțin fac jurnalistica asta din plăcere, nu pentru că nu știu face altceva sau n-am alte oportunități. Iar dacă tot am zis de jurnalistică, să ne întoarcem puțin la un subiect prezentat ieri într-o manieră generală. Este vorba de cei 21 de consilieri locali ai Municipiului Baia Mare care sunt puși în postura de a plăti sume halucinante pentru că n-au oferit un vot pentru un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea unui PUZ (Plan urbanistic zonal) care ar fi însemnat realizarea unei construcții în zona dintre Bulevardul București și Străzile Gheorghe Bilașcu și Petru Maior.

Haideți să clarificăm situația:

În primul rând, terenul în cauză este un teren proprietate privată. Proprietarul a respectat și a urmat legea, a depus solicitările necesare pentru a putea să realizeze proiectul și totuși, PUZ-ul nu a fost votat. Proprietarul a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Baia Mare și a câștigat, deci cererea acestuia trebuie să fie pusă în aplicare în cel mai scurt timp. Consilierii locali s-au trezit cu un proiect de hotărâre și își imaginau că în spate la Bizo ar fi un ditamai blocul și au votat împotrivă, neavând timp să analizeze.

Pe lângă nerespectarea legii din partea consilierilor locali, (consilieri care nu trebuie să aibă studii juridice ca să fie în consiliu), judecătorul din prima instanță s-a considerat ofensat și sfidat de gestul consilierilor, iar de aici rezultă amenda uriașă pe care aceștia au primit-o.

Trebuie să luăm în considerare și faptul că vorbim de un teren în buricul Băii Mari, în mijlocul târgului, teren ajuns în proprietate prin tot felul de mijloace și spețe mai mult sau mai puțin dubioase despre care iar nu putem vorbi prea multe că nu avem informații, dar vom reveni într-un material special dedicat.

De precizat și faptul că în Baia Mare au mai fost situații delicate privind PUZ-uri și autorizații de construcții date din burtă și în timp record. În această speță nu s-a dat și justiția și-a făcut simțită prezența. Deci, toată lumea e mulțumită mai puțin cei 21 de consilieri locali care azi, 27.01.2023, s-au reunit într-o altă ședință a consiliului local, explicând aproape la unison că votul lor de abținere sau împotriva proiectului de hotărâre s-a bazat pe faptul că mai multe avize au fost expirate și timpul limitat în care au putut să se documenteze.

Continuarea pe:

https://www.emaramures.ro/mafia-imobiliara-din-baia-mare-necunoasterea-legii-nu-va-exonereaza-de-raspundere-dragi-consilieri-locali/

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.