VEȘTI BUNE PENTRU BĂIMĂRENI – A început distribuirea tabletelor, laptopurilor și a tablelor inteligente în școlile din Baia Mare

0
161

Școala ”Lucian Blaga” din Baia Mare, alături de celelalte 32 unități de învățământ din oraș, este beneficiarul direct al echipamentelor din cadrul proiectului „EDU BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare”, coordonat și implementat de Primăria Baia Mare, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș.

Acest proiect aduce în școala noastră echipament de înaltă calitate, o dotare de ultimă generație, care va veni în sprijinul elevilor și cadrelor didactice, pentru un proces didactic de calitate, ancorat la standarde europene. Elevii, beneficiarii direcți, vor avea începând cu anul școlar 2022-2023, toate condițiile pentru derularea orelor interactiv, modern, sub atenta coordonare a profesorilor. Apreciem modul în care, reprezentanții implicați în proiect, din prima zi, au demonstrat profesionalism. Întregul echipament a fost adus în unitatea de învățământ de reprezentanții primăriei, fară a solicita implicare din partea școlii. Apoi, o altă echipă din cadrul proiectului a demarat acțiunea de demontare a tablelor vechi în fiecare sală de clasă. Montajul echipamentelor achizitionate este realizat de echipe specializate, conform standardelor, într-o manieră elegant„, arată reprezentanții unității de învățământ.

Fiecare sală de clasă din cadrul școlilor este în curs de dotare cu: Tablă interactivă, Ecran de proiecție, Proiector, Cameră web, Router wireless.

Foto: Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare

Prin proiectul „EDU BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare” nu doar sălile de clasă vor fi dotate cu echipamente, fiecare elev primește o tabletă cu acces la internet, fiecare profesor un laptop pentru a întregi procesul didactic, indiferent de scenariul în care se vor derula orele de curs și pregătirea zilnică. Baia Mare este singurul oraș din România unde s-a implementat un proiect atât de grandios pentru educație, prin implicarea primăriei.

Implicarea este cheia implementării schimbarii – motiv pentru care, mulțumim întregii echipe de implementare a proiectului „EDU BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare”, mai arată reprezentanții Școlii ”Lucian Blaga” din Baia Mare.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.