Despre jandarmii maramureșeni: „Parcă i-au luat pe toți drogalăii”

1
836

Din punct de vedere teoretic, Jandarmeria Română (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – IGJR) este o structură militară cu atribuții în asigurarea, menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită.

Toate bune până aici. Poate toți dintre noi avem rudenii, prieteni sau cunoștințe care lucrează în cadrul acestui inspectorat. Unii care-și fac treaba și reprezintă cu mândrie instituția lor, însă alții, parcă au fost puși în funcție doar de dragul ploii atunci când e secetă. Fără să jignim, supărăm sau să intrăm în conflict cu nimeni, vă prezentăm unele concluzii trase de un organizator de evenimente din județ.

Totul a pornit de la o declarație a lui: „…pe lângă asta îs și jandarmii, trebuie să-i inviți la un eveniment public și vin și stau degeaba. Parcă i-au luat pe toți drogalăii și acum îs mari și tari. De unii mi silă și mă gândesc cum naiba îmbracă o uniformă a statului.”

E clar, nu există pădure fără uscături, dar cele spuse de organizatorul de evenimente al cărui nume nu îl vom da din rațiuni de confidențialitate, sunt aspecte reale pe care le trăim cu toții. Ca aspect pozitiv, în ultimii ani s-au făcut multe angajări în cadrul inspectoratelor din țară, mulți tineri putând să beneficieze de un loc de muncă serios, doar că ar trebui să fie și aceștia serioși.

Cum a zis chiar persoana de mai sus: „După ce știi că acel tânăr a fost vai de capul lui, după ce știi că era dependent și încă e consumator, e greu să-l privești cu încredere.”

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Ce va mirati? Si politia e plina de drogati. Cunosc agenti de la DIICOT care baga cot la cot cocaina cu interlopii. De ce credeti ca unii traficanti sunt bagati la parnaie in timp ce altii sunt liberi sa vanda cat vor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.