SURSE, DIN SCENARIU ROȘU – PANDEMIE COVID-19 DE WEEKEND: Nunta unui ofițer ISU din Vișeu de Jos ținută la Vișeu de Sus (actualizare)

0
921

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 este o glumă proastă pentru toți maramureșenii. CJSU Maramureș a luat primele măsuri pentru a evita creșterea numărului de persoane confirmate pozitiv la Vișeu de Jos încă din 7 septembrie 2021. La data respectivă incidența era de 4,99 la o mie de locuitori. Atât de bune măsuri s-au dispus încă astăzi incidența la o mie de locuitori este de 5,78. Principalele măsuri au fost interzicerea circulației pe timp de noapte în weekend (vineri – sâmbătă – duminică), dar și interzicerea nunților, botezurilor, petrecerilor, activităților sportive etc pe raza administrativă a comunei Vișeu de Jos.

Cum evită oamenii măsurile CJSU Maramureș? Simplu: fac petrecerile în orașul Vișeu de Sus, situat la o ”aruncătură de băț” de comuna aflată în scenariu roșu. Așa se va întâmpla și mâine când la un restaurant din Vișeu de Sus se va desfășura o nuntă importantă.

Mirii (el – ofițer la ISU Bistrița Năsăud) din Vișeu de Jos vor avea invitați numai ”unul și unul”: polițiști, procurori, pompieri militari etc. Mai mult, se povestește că unul din nașii mirilor va fi tocmai un fost șef de Inspectorat de Poliție. Totodată, vor participa și o mare parte din locuitorii comunei Vișeu de Jos. Așadar, cei din zona roșie vor veni la Vișeu de Sus (care astăzi are o incidență de 2,20 la o mie de locuituri).

Suntem tare curioși cum vor reacționa autoritățile în acest caz, având în vedere ”valoarea” participanților dar și a faptului că marea majoritate a acestora vor veni dintr-o zonă roșie. Se anunță prezența a peste 500 de persoane.

ACTUALIZARE

Alte surse susțin faptul că informațiile publicate sunt eronate și că lucrurile nu stau tocmai așa. Acestea susțin că nu este adevărat că o să vină 500 de invitați ci doar aproximativ 250 de persoane. Foarte puțini din Vișeu de Jos o să vină, restul din Bistrița, București etc. Apoi, mirii nu ar avea nicio nașă comandant de IPJ. În plus mulți dintre invitații de la nuntă sunt vaccinați sau testați.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.