EXCLUSIV FOTO CITITORI: ADEVĂRATA FAȚĂ A POLIȚIEI DIN MARAMUREȘ (1) – Focar de infecție la Poliție Municipiului Baia Mare. Grupurile sanitare arată ca-n țările din lumea a treia

0
925

Începem astăzi o serie de articole în care o să vă prezentăm POLIȚIA ROMÂNĂ din județul MARAMUREȘ așa cum este ea. Cu bune și cu rele. Cu oameni puțini, cu angajați fără experiență, dar cu gânduri de fapte mărețe, cu șefi care mută hârtiile dintr-un birou în altul, ignorând complet faptul că agentul de poliție din stradă se confruntă cu situații deosebit de grele, cu sedii de poliție inundate, cu un arest din care infractorii au evadat (și încă încearcă). În fine, vă vom prezenta așa cum am spus: ADEVĂRATA FAȚĂ A POLIȚIEI DIN MARAMUREȘ. Cu dovezi, cu fotografii, cu întrebări publice adresate celor care conduc IPJ Maramureș astăzi și, firește, cu răspunsurile acestora dacă se vor sinchisi să ni le trimită. Astăzi primul episod…

Sediul Poliției municipiului Baia Mare: nepăsare, paragină și mizerie

Situat pe strada Tineretului numărul 2, în ”buricul târgului” cum se spune, clădirea nu a mai fost renovată la exterior de ceva ani. Ce să mai discutăm despre interior. Acolo își desfășoară zilnic activitatea zeci și zeci de agenți de poliție, dar și ofițeri. Mai mult, în aceeași clădire sunt audiați martori în diverse dosare penale, sunt audiați suspecții și sunt primiți în audiențe și persoanele care doresc să își rezolve diverse probleme.

Ce priveliște îi ”pălește” pe aceștia? Una de lumea a treia, în care pereții sunt scorojiți ca și cum totul ar fi fost abandonat de ceva vreme și nimeni nu și-ar desfășura acolo activitatea.

Grupul sanitar de la Poliția Municipiului Baia Mare este și mai îngrozitor. Uși sparte, fără clanțe, toalete pline de mizerie și calcar, lipsa hârtiei pentru a se putea șterge omul pe mâini, gresie mizerabilă, calorifere ruginite, pisoare ce miros oribil. Singurul lucru bun este acela că și-au ”amintit” necesitatea unui recipient cu șăpun. Un mare, mare plus. În rest – focar de infecție din punctul nostru de vedere.

Ce spun sindicaliștii din Poliție

”În acest moment pot să spun că această problemă se află în curtea IPJ Maramureș. Ei sunt cei care alocă fonduri pentru reabilitare și întreținerea spațiilor. Eu nu țin minte ca din 1989 să fi fost reabilitată această clădire. Reabilitată în adevăratul sens al cuvântului. S-au făcut mici cârpeli, zugrăveli sau alte lucrări minore de amenajare a spațiilor interioare. Dar o renovare generală nu a avut loc. De multe ori igienizarea s-a făcut pe bază de voluntariat de către polițiști cu materiale cumpărate din banii proprii. Așadar, aceste probleme pot fi remediate exclusiv de către IPJ Maramureș” a declarat Ionuț Andrei Pop, președintele filialei Maramureș, vicepreședinte național al Sindicatului Europol.

”Sediul Poliției Municipiului Baia mare arată ca o clădire dezafectată. Altfel nu îi putem spune acestui loc. Acolo lucrează colegi de-ai noștri, colegi care în orice moment pot fi supuși riscului de îmbolnăvire datorită acestui focar de infecție. Sincer mă întreb dacă au avizul medicului sau al DSP Maramureș pentru a funcționa. Dacă nu îl au e foarte grav. Mai mult, cei de la Centrul Medical Județean, care sunt tot acolo, ar trebui să cunoască situația și să spună lucrurilor pe nume. Dar la ce să ne ne așteptăm când la nivel înalt este o pasivitate totală. E clar, în viitorul apropiat nu avem speranțe. Fondurile se alocă de la nivelul MAI iar acolo acum e luptă mare pentru funcții. Oare dacă sediul MAI ar arăta așa tot de atâta nepăsare am avea parte?” a declarat Ion Tomoiagă, vicepreședinte național DECUS.

Întrebări publice la care așteptăm un răspuns (îl vom publica firește)

  1. 1. În ce an Poliția Municipiului Baia Mare va avea un sediu așa cum sunt în Uniunea Europeană?
  2. 2. Când se vor demara lucrările de reabilitare a acestei instituții? (știm că s-au început însă a fost reziliat contractul cu firma executantă).
  3. 3. Cum se va rezolva problema întreținerii grupurilor sociale? De ce la nivelul Poliției Baia Mare există doar o singură persoană angajată care să se ocupe de curățenie?

Reacția IPJ Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.