Cum să devii mai eficient cu timpul tău?

0
3252

Timpul a ajuns să fie o problemă pentru mulți dintre noi. Vrem să facem în 24 de ore lucruri pentru o săptămână. Cum să ne împărțim? Noi vă propunem niște metode simple, dar eficiente care vă vor ajuta să vă maximizati timpul.

Timpul poate fi prietenul, dar și inamicul dvs. Totul depinde de cum îl folosiți în favoarea dvs. În primul rând, v-ați organiza mult mai bine dacă v-ați plănui activități în funcție de zilele săptămânii, ore etc. Ați fi uimiți să vedeți de cât de multe lucruri puteți face. Spre exemplu, încercați să vă setați un program săptămânal pentru antrenamentele de sport, cum ar fi lunea, miercurea și vinerea. În acest mod, nu v-ați supraîncărca programul și nici nu v-ați critica pentru că nu ați apucat să faceți sport sau că ați făcut prea mult. Același lucru îl puteți face și cu activitățile de divertisment, hobby-urile. De exemplu, încercați să vă planificați să vedeți trei filme pe săptămână. Vă puteți alege zilele cum doriți, în funcție de programul din acea săptămână. Sau vă puteți “antrena” online cu jocurile de cazinou de două ori pe săptămână, dacă vă plac jocurile de cărți, ruletă etc. În acest fel, nu riscați să irosiți prea mult timp și apucați să faceți și lucrurile care vă plac.

La fel puteți face și cu sesiunea de curățenie a casei. Setați-vă o zi anume în care faceți curățenie generală ar fi mai eficient decât dacă ați face puțin în fiecare zi și considerați că vă ia prea mult timp. Setați și un interval orar pentru asta și țineți-vă de el. După, vă puteți face ce program doriți. La fel și cu gătitul: stabiliți doar două sau trei zile pe săptămână în care să gătiți.

O altă metodă care vă va ajuta să vă orânduiti timpul mai bine este să vă treziți și să vă culcați mereu la aceeași oră. Pe lângă faptul că vă veți obișnui ceasul biologic la un program stabil, v-ați putea planifica mai bine după programul detaliat mai sus. V-ați simți și mai odihnit și v-ar da și o stare de bine mai puternică, pentru că veți fi mai organizat. Spre exemplu, ca să apucați șapte sau opt ore de somn pe noapte – atât cât este recomandat la un adult – v-ați putea pune alarma să mergeți la culcare la ora 23 și să vă treziți la ora 7. Pentru că de cele mai multe ori durează până să adormiți, ar fi indicat să lăsați telefonul sau orice dispozitiv deoparte jumătate de oră înainte de somn. Încercați să stingeți orice lumină de fapt. V-ar ajuta mintea să se odihnească și să se pregătească de somn.

În al treilea rând, o altă modalitate ar fi să vă țineți o agenda cu dvs. tot timpul și să vă notați toate lucrurile pe care trebuie să le faceți în ziua respectivă. Încercați să faceți asta la începutul zilei. Puteți folosi o agendă normală în care să scrieți sau puteți folosi chiar telefonul sau o tabletă. Există multe aplicații pe mobil destinate pentru acest lucru: să faceți așa-numitele “To do” list. Puteți chiar folosi funcția de “Reminder” a telefonului. Cea creată de Apple este destul de complexă și puteți nota orice vă doriți, în orice combinație de zile doriți.

Un alt mijloc pentru a vă eficientiza timpul este să vă rugați partenerul sau un prieten să vă întrebe, de două ori pe zi de exemplu, dacă v-ați ținut de program sau dacă ați apucat să bifați toate lucrurile de pe listă. În primul rând, v-ar aduce aminte în caz că ați uitat ceva și v-ar și motiva să le îndepliniți. Dacă nu v-ar plăcea că cineva “să va țină socoteală”, atunci îl puteți ruga pe partenerul dvs. să se organizeze la fel ca dvs. Dacă amândoi aveți același orar de trezit și mers la somn, de făcut exerciții și de urmărit filme, atunci motivația crește. Amândoi sunteți ambiționat de celălalt să respectați programul întru totul.

În concluzie, să vă eficientizați timpul la maxim nu este greu, ci doar necesită un pic mai multă organizare din partea dvs.. După primele săptămâni, v-ați adapta și încet-încet poate deveni un stil de viață… unul mai planificat.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.