EXCLUSIV IPJ Maramureș: VALEA IZEI – Dosar penal în cazul unei partide de vânătoare la finalul căreia s-ar fi jupuit și eviscerat mistreții împușcați la fața locului

0
571

În data de 9 mai 2021 vă prezentam în EXCLUSIVITATE informații despre o partidă de vânătoare cu ”probleme” de pe Valea Izei, zona fondul de vânătoare nr 14 Ișcioara Săcel – Săliște. Și tot atunci, în baza unor declarații obținute de noi, am cerut public excplicații reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș (menționăm că aceștia s-au autosesizat la momentul respectiv). Le reluăm în cele ce urmează iar apoi vă prezentăm și comunicatul oficial remis nouă prin intermediul biroului de presă al IPJ Maramureș.

”În final, poate organele abilitate ne vor răspunde și la o întrebare ce îi frământă de luni bune pe vânătorii din zonă. Mai exact de prin luna septembrie 2020. Atunci pe același fond ar fi avut loc o vânătoare autorizată pentru recoltarea a 2 exemplare mistreț. Numai că în fotografiile și imaginile video postate pe rețelele de socializare se văd mai mulți mistreți împușcați (6 exemplare susțin vânătorii). Cele 6 exemplare au fost ”prelucrate” prin înlăturarea pielii chiar la fața locului. Să mai spunem și faptul că printre participanți s-ar fi aflat același polițist, dar și un consilier judeţean din cadrul Consiliului Județean Maramureș”.

IPJ Maramureș

”Având în vedere aspectele sesizate de dvs pe site-ul vasiledale.ro în data de 09.05.2021, referitoare la o fotografie în care apar mai multe persoane de sex masculin angrenate în activități de jupuire și eviscerare a două animale, precizăm că în cauză, la data de 11 mai 2021, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic, fapte prevăzute și pedepsite de art 42 alin 1 lit b și art 42 alin 2 lit a din Legea 407/2006, modificată, privind organizarea și practicarea vânătorii” a transmis inspectorul șef (împuternicit) al IPJ Maramureș, comisar șef de poliție Ionel Todoran.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.