FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Copil de 12 ani din Ruscova bătut și terorizat zi de zi de un alt minor de 13 ani (actualizare)

0
2000

Clipe de coșmar la Ruscova pentru un băiat în vârstă de 12 ani. Acesta a fost bătut, fără niciun motiv, de un alt băiat în vârstă de 13 ani, vecin cu el. Părinții copilului agresat au cerut ajutor la 112 iar poliția a venit la fața locului.

Ce spun părinții copilului agresat

Tatăl copilului agresat a declarat în exclusivitate pentru vasiledale.ro că fiul lui a ieșit aseară să se plimbe cu bicicleta. ”Era la aproximativ 150 de metri de casă când a sărit la el și l-a împins de pe bicicletă, apoi l-a lovit cu picioarele. Zi de zi îl terorizează. Astăzi a mers cumnata după el la școală pentru a nu-l ataca din nou. Am chemat poliția și am depus plângere. În 2019 mi-a bătut copilul atât de rău că a stat o săptămână în spital. L-a lovit cu piciorul în zona organelor genitale și putea rămâne impotent. Cred că sunt vreo 11 plângeri în nici doi ani de zile. Nu se poate așa ceva. Cei de la Protecția Copilului nu fac nimic pentru a rezolva această problemă. Copilul este efectiv terorizat. Eu dacă îmi fac singur dreptate, vine poliția și mă leagă. Păi atunci să dispună ei măsuri pentru a nu se mai întâmpla așa ceva”.

Ce spune IPJ Maramureș

Ieri, 10 mai a.c., la ora 20.05, polițiștii Secției 4 Leordina au fost sesizați despre faptul că un minor a fost agresat fizic de către un alt minor. La fața locului, polițiștii au constatat că un minor de 13 ani din Ruscova, aflat la joacă pe raza comunei, l-a lovit cu piciorul peste membrele superioare pe un alt băiat, în vârstă de 12 ani. De asemenea a fost sesizat și DGASPC Maramureș. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Ce spune DGASPC Maramureș

Urmare a apariției în spațiul public a informațiilor referitoare la un minor în vârstă de 12 ani din localitatea Ruscova, județul Maramureș, agresat de un alt minor în vârstă de 13 ani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș formulează următoarele precizări:

La solicitarea organelor de poliție, în paralel cu cercetarea efectuată de IPJ Maramureș – Secția 4 Poliție Rurală Leordina, DGASPC Maramureș a demarat propria anchetă.

La finalizarea anchetei, în situația în care fapta sesizată o va impune, instituția noastră va dispune luarea măsurilor legale care se impun în acest caz.

Ambii minori vor fi incluși într-un program de consiliere de specialitate.

Am decis ca imaginile video să nu le publicăm din cauza faptului că sunt șocante. Menționăm că acestea ne-au fost puse la dispoziție în exclusivitate de familia minorului agresat.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.