Alţi doi ucraineni s-au rătăcit în munţi. Salvatorii montani au pornit în căutarea lor

0
74

O nouă acțiune de căutare-salvare a SPJ Salvamont Maramureș, de data aceasta în zona Vf. Mezipotoki 1723 m, pășunea Bereasca, pentru recuperarea și extragerea a doi ucraineni.
Aceştia sunt în hipotermie și nu mai pot continua drumul. În zona menționată este zăpadă, iar configurația terenului necesită echipament tehnic pentru extracție și deplasare pe schi de tură.
Este o altă echipă a Salvamont Maramureș, diferită de cea de azi dimineață care încă desfășoară căutări în zona Vf. Șerban, care va face joncțiunea cu polițiştii de frontieră de la Poienile de sub Munte și vor pleca spre zona indicată.

De menţionat că azi dimineaţă salvatorii montani din Maramureș au fost solicitaţi în zona vârfului Șerban pentru căutarea a trei ucraineni, de 27, 45 și 46 de ani. Ultimii doi dintre ei sunt în hipotermie și nu mai pot continua drumul. În zonă este zăpadă, iar configurația terenului necesită pentru extracție echipament tehnic.

Salvatorii montani împreună cu poliţiştii de frontieră au ajuns la stână în zona Vf. Șerban unde unul dintre ucrainenii căutați, cel de 27 ani, a reușit să se refugieze și să își aprindă un foc.

De acolo salvatorii vor porni în căutarea celorlalți doi care sunt mai sus în munte și care acuză probleme medicale. Din cauza condițiilor meteo este imposibilă intervenția aero în zonă, așa că acțiunea va fi derulată doar terestru.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.