EHF European League. Baia Mare găzduieşte prima ediție Final Four. Minaur va întâlni echipa franceză Nantes

0
323

Prima ediție a turneului final al EHF European League se va disputra în România, în organizarea CS MInaur Baia Mare. Decizia a fost anunțată joi de federația europeană (EHF).

Final Four-ul va avea loc în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare, în zilele de 8 și 9 mai, cu participarea echipelor Herning Ikast Handbold (Danemarca), Nantes Atlantique Handball (Franța), Siófok KC (Ungaria) și CS Minaur Baia Mare.

Joi, la sediul EHF de la Viena, a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor EHF European League, întrecere al cărui turneu final va avea loc în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare. Jocurile din semifinale vor avea loc sâmbătă, 8 mai, iar finala o zi mai târziu, între echipele ce vor câștiga jocurile din semifinale.

În prima semifinală vor juca echipele Siofok KC (Ungaria) cu Herning-Ikast Handbold (Danemarca), iar mai apoi, în semifinala a doua, Nantes Handball Atlantique (Franța) va primi replica echipei noastre, CS Minaur Baia Mare.

Nantes a terminat prima parte a întrecerii din Hexagon pe locul al treilea, după Brest și Metz (13 meciuri, 9 victorii și 4 înfrângeri). În acest moment, Nantes ocupă locul 6 în play-off, dar are și două meciuri mai puțin disputate.

Michael Wiederer, președintele EHF: “Ne bucurăm că împreună cu Rhein Neckar Lowen și CS Minaur Baia Mare, două gazde cu experiență, vom putea oferi o excelentă platformă pentru organizarea finalelor EHF și pentru promovarea Ligii Europene EHF din chiar sezonul inaugural. După un an cu foarte multe probleme, cluburile participante și jucătorii vor primi un moment culminant în Final 4, momente pe care le merită din plin.”

David Szlezak, director de marketing al EHF: “România a fost un punct forte pentru handbalul feminin în ultimii ani. Din perspectiva sponsorilor și e pieței TV, CS Minaur Baia Mare este o alegere excelentă ca și gazdă, pentru a ridica EHF European League.”

Ambele evenimente vor fi organizate în concordanță cu normele de igienă EHF, precum și cu reglementările sanitare din România și din Germania. (Sursa: eMM.ro)

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.