TĂUȚII MĂGHERĂUȘ: 200 cartușe 7,62 mm găsite în grădina casei de un localnic

0
217

Peste 200 de cartușe, de calibrul 7,62 milimetri și alte elemente de muniție au fost asanate ieri seară de către echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureș. Cartușele, din perioada ultimei conflagrații mondiale, au fost descoperite de un cetățean din orașul Tăuții Măgherăuș. Bărbatul a găsit elementele de muniție în timp ce săpa un șanț în grădina casei și a anunțat autoritățile.

Echipa de pirotehniști a I.S.U. Maramureș a cercetat zona cu un detector de metale și a asanat terenul. Specialiștii I.S.U. au mai găsit câteva elemente de muniție din aceeași perioadă. Muniția a fost ridicată, transportată și depusă într-un depozit special amenajat, urmând să fie distrusă într-una din ședințele efectuate periodic în poligoanele destinate acestui scop.

Pentru că se apropie primăvara și odată cu aceasta încep și lucrările de construcții, amenajări diverse, precum și cele agricole, atragem atenția cetățenilor care descoperă elemente de muniție sau obiecte metalice, ce seamănă cu muniția, să respecte măsurile de prevenire impuse prin normele legale în vigoare, astfel:

– să anunțe de urgență, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre descoperirea de muniții neexplodate;

– să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate;

– să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea muniţiilor neexplodate;

– să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;

– să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;

– să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;

– să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.