DOCUMENT HALUCINANT: Prefectul de Maramureș: Elevii cu domiciliul în localități carantinate pot merge la școală în alte localități doar dacă pot demonstra că au avut COVID

0
504


Nu trece nici o zi fără să ni se demonstreze că trăim în România și nimic nu ne mai poate mira. Un document emis și asumat de Prefectul de Maramureș, Nicolae Silviu-Ungur, în data de 17 februarie, creează un nou val de mâhnire în rândul părinților elevilor din localitățile carantinate. Acești au fost informați oficial că își pot duce copiii la unitățile de învățământ la care sunt înscriși (unități din localități care nu se află în carantină) cu o singură condiție: să fi fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 și să aibă acte doveditoare că s-au vindecat.

Decizia este cu atât mai ciudată cu cât orice persoană care are domiciliul într-o localitate carantinată, dar locul de muncă în altă localitate (necarantinată) se poate deplasa la serviciu fără nici o problemă. La fel, profesorii cu domicilii în localități carantinate, dar care profesează la unități de învățământ din localități pentru care nu s-a luat această măsură, pot să predea fără a avea nevoie să demonstreze că au fost bolnavi de COVID-19 și s-au vindecat.

“Bună dimineața. Ce părere aveți de acest comunicat? Trebuie să-mi îmbolnăvesc copiii, să mă rog să scape și apoi sa-i duc la școală? Sunt de-a dreptul penibili. Nu mai am cuvinte”, ne-a transmis un părinte.

Foarte multe nu avem ce să comentăm. Așteptăm în schimb niște explicații clarificatoare de la Prefectul județului.

ActualMM

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.