Maramureșul Istoric: Instruirea personalului de intervenție în cazul situațiilor de urgență

0
47

Personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, din cadrul I.S.U. Maramureș, desfășoară în această perioadă activitățile de instructaj anual de pregătire cu șefii centrelor operative cu activitate temporară de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

La instruirea de astăzi, desfășurată la primăria orașului Borșa, au participat reprezentanții a 10 localități din zonă. Activitatea survine celei desfășurate ieri, la primăria orașului Dragomirești.

Personalul S.P.I.R.C. a prezentat participanților, printre altele, noutățile legislative referitoare la gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice având ca efect produceri de inundații, secetă hidrologică, precum și incidente, respectiv accidente, la construcţii hidrotehnice și poluările accidentale pe cursurile de apă.

Cei prezenți au mai parcurs și aspecte referitoare la planul de pregătire anual în domeniul situațiilor de urgență, modalitatea de întocmire a raportului de intervenție în caz de incendiu, organizarea serviciului de permanență și semnificația semnalelor de alarmare.

Pregătirea personalului din administrația publică locală în domeniul managementului și gestionării situațiilor de urgență este o preocupare constantă a specialiștilor serviciului de resort din cadrul I.S.U. Maramureș, în vederea creșterii capacității de răspuns a comunităților în situații de urgență și a îmbunătățirii cooperării cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.