VIDEO EXCLUSIV – VREMEA A LUAT-O RAZNA: În miezul iernii, tunete și fulgere în Maramureș. Furtuna a adus ploi torențiale și INUNDAȚII

0
261

După ce a nins fără încetare 24 de ore, vremea s-a încălzit brusc, temperaturile au urcat până la 5-6 grade iar ninsorile s-au transformat în ploi torențiale. A plouat mai ceva ca în plină vară.

Iar problemele nu au întârziat să apară.

În satul Unguraș, un pârâu a ieșit din matcă și a inundat mai multe grădini și un drum de acces. Din fericire apa care atingea pe drum 10 cm nu a intrat în casele oamenilor.

La Tămaia a căzut grindină iar între Ariniș și Mânău au fost aduse aluviuni pe partea carosabilă.

Pe DN18 în pasul Gutâi autotrenurile au rămas blocate din cauza gheții formate pe partea carosabile.

Ce s-a întâmplat de fapt cu vremea

“Mai exact, orajele din această seară, adică tunetele și fulgerele, au pătruns în arealul țării noastre, pe fondul unui front atmosferic rece, dinspre Satu Mare, „atingând” partea nordică a Sălajului și au travesat, de la vest la est, județul Maramureș, „spărgându-se” în zona montană. Specialiștii în domeniu explică faptul că, pentru a avea astfel de nori, trebuie să avem stratificare instabilă a aerului, să aibă mişcări mari în plan vertical și încărcare electrică în interiorul norului”, a arătat Cătă Țineghe, meteorolog pasionat.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.