VIDEO EXCLUSIV: Bătaie de joc în Baia Mare. Zăpada toxică de pe străzile orașului aruncată direct în râul Săsar. Garda de Mediu Maramureș doarme liniștită!!!

1
232

A trecut urgia ninsorilor peste Baia Mare, dar acum o altă problemă dă bătăi de cap autorităților locale. Adunatul zăpezii de prin parcări, de pe marginea șoselelor, cu alte cuvinte de peste tot. Numai că acest lucru nu se poate face oricum. Conform legislației în vigoare „zăpada de pe drumurile publice nu se poate depozita decât în spații autorizate în acest sens. Depozitarea ilegală se sancționează cu amendă de 60.000 de lei. Dacă cineva este prins că aruncă zăpada în ape curgătoare se consideră că a săvârșit o infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

Din ce știm noi există o firmă care se ocupă de acest lucru, care are contract cu Primăria Municipiului Baia Mare. Poate greșim când spunem acest lucru. Tocmai din acest motiv așteptăm și un punct de vedere oficial din partea celor abilitați.

Infracțiuni pe bandă rulantă în Baia Mare?

Ei bine, cititorii noștri ne-au trimis imagini video elocvente surprinse în Baia Mare, în spatele unui lăcaş de cult de pe strada George Coșbuc. Acolo camioane cu tone de zăpada strânsă din Baia Mare este aruncată direct în râul Săsar. Cum se poate acest lucru nimeni nu știe. Ce face Garda de Mediu Maramureș? Firește, doarme liniștit.

Ce ar trebui să facă comisarii de mediu: ar trebui să iasă din birouri și să mai umble pe teren. Zăpada conține clorură de calciu și această poluează pânza freatică prin infiltrarea apei în sol (asta în cazul în care este depozitată în spații neautorizate). Dacă este aruncată direct în râu este și mai grav! Tone de omăt adunate de prin oraș și pline de reziduuri, clorură de calciu dar și alți poluanți sunt deja în râul Săsar și de acolo în râul Lăpuș și apoi Someș.

Răspunde cineva? Așteptăm.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb: zapada care se topeste natural si ajunge prin canalizarea stradala….. apa provenita din ploi si ajunge prin canalizarea stradala….. MDA! Sunt doua lucruri diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.