ORIBIL: Fetiță de 10 ani, racolată de un tânăr de 19 ani din Maramureș pe o aplicație de gameri. Tânărul i-a propus copilei să facă sex cu el

0
605

O sentință pronunțată de Judecătoria Pitești în cursul lunii ianuarie 2021, într-un dosar de racolare a minorilor în scopuri sexuale, arată pericolele care îi pândesc pe copii pe rețelele sociale.

Un tânăr de 19 ani din județul Maramureș a fost condamnat în prima instanță la șase luni de închisoare cu suspendare după ce a racolat o fată de 10 ani din Pitești de pe Discord, o aplicație folosită de gameri, propunându-i să se întâlnească pentru a întreține relații sexuale. Pedofilul a fost dat pe mâna Poliției de tatăl fetei, care a descoperit în telefon mesajele primite de fiica sa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, tânărul de 19 ani a abordat-o pe fată de 10 ani în luna iunie a anului 2020, prin intermediul aplicațiilor Discord și Instagram. După ce a vorbit cu fata prin intermediul Discord și Instagram, a convins-o pe minoră să vorbească și pe WhatsApp, inclusiv prin apeluri video.

Cu ocazia convorbirilor, tânărul de 19 ani i-a propus fetei de 10 ani să se întâlnească pentru a întreține raporturi sexuale. Potrivit procurorilor, în discuțiile cu fata, tânărul care a racolat-o “și-a exprimat dorința de a o săruta pe minoră pe gură și chiar în zonele intime”.

Salvată de “Fantomă” de tatăl atent

Prădătorul sexual a fost dat pe mâna Poliției de tatăl fetei, care a descoperit mesajele cu tentă sexuală atunci când i-a controlat telefonul fiicei sale. Pentru a se putea declanșa ancheta, tatăl fetei a pus la dispoziția polițiștilor telefonul în care erau mesajele primite de fetiță.

Controlând telefonul fetei, polițiștii au descoperit că fata și prădătorul sexual au început discuțiile pe Discord, unde individul era logat sub pseudonimul “Fantoma”.

Mărturia tulburătoare a fetei

Audiată în prezența mamei, a unui reprezentant al Protecției Copilului și a unui avocat, fata a declarat că a purtat mai multe discuții cu “Fantoma”, iar la un moment dat, tânărul i-a propus să întrețină raporturi sexuale, în eventualitatea în care ar veni la Pitești să se întâlnească. Fata a mai arătat că individul “și-a exprimat dorința de a o săruta pe gură și chiar în zonele intime”, iar ea a fost de acord cu acest lucru. Fata a mai declarat că într-o discuție pe care a avut-o cu bărbatul prin video-call acesta a dorit să-i arate organul genital, însă nu a fost de acord și i-a închis camera.

Fata a mai declarat că l-a văzut în repetate rânduri pe individ, pe video-call și l-ar putea recunoaște fără ezitare. Acest lucru s-a și întâmplat pentru că în momentul în care i-a prezentat poză “Fantomei”, fata l-a recunoscut imediat. Polițiștii aveau să constate că e vorba de un tânăr de 19 ani din județul Maramureș.

Prădătorul a recunoscut și regretat fapta

Atât cu ocazia anchetei, cât și a procesului, tânărul trimis în judecată pentru racolarea de minori în scopuri sexuale a declarat că recunoaște și regretă fapta, fără a da alte detalii. Astfel, avocatul inculpatului a cerut ca acestuia să îi fie redusă pedeapsa pentru că a recunoscut acuzațiile.

În urma procesului judecat la Judecătoria Pitești, tânărul de 19 ani din Maramureș a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de patru ani. În luarea deciziei, judecătorul a ținut cont de impactul pe care faptele tânărului le au asupra creșterii și dezvoltării armonioase a persoanei vătămate minore, vârsta inculpatului, atitudinea sinceră manifestată de aceasta pe parcursul urmăririi penale și al judecății. De asemenea, în pronunțarea sentinței a cântărit și faptul că inculpatul nu are antecedente penale, este angajat și s-a arătat dispus să presteze muncă în folosul comunității.

Citește mai departe aici pe ziare.com.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.