ACTUALIZARE / Agresorii impiegatului au fost prinși: Doi tineri, unul din Seini, celălalt din Baia Mare, au fost arestați preventiv

0
1051

Polițiștii din Seini și Baia Mare coordonații de comisar șef Ștefan Bora, șeful Polișției Transporturi Maramureș și cms șef Alin Gavrilă, comandantul Poliției orașului Seinii, au reușit să identifice agresorii impiegatului bătut crunt ieri dimineață în biroul din incinta Gării CFR Seini.

Autorii, doi tineri din Seini și Baia Mare, în vârstă 21 respectiv 18 ani, nu au antecedente penale. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că au pus oribila faptă prin faptul că au consumat băuturi alcoolice și astfel erau puși pe scandal.

Pe de altă parte, trebuie să spunem și faptul că victima a fost transferată de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare la un spital din Cluj Napoca.

Ce spune poliția

”Aseară, 16 decembrie, în urma verificărilor efectuate, politistii Biroului Județean de Poliție Transporturi Maramureș, împreună cu cei din Seini, Baia Mare și din cadrul Serviciului Criminalistic au identificat suspecții unei agresiuni, produsă ieri în stația CFR Seini, a cărei victimă a fost un bărbat de 53 ani din județul Satu Mare.

Aceștia sunt doi tineri de 21 ani respectiv 18 ani, față de care s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore.” a transmis Ionela Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE 2 – Inspectoratul de Politie al Județului Maramures

În cazul agresiunii bărbatului din gara Seini, în urma probatoriului administrat și a concluziilor medico legale emise de către Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș s-a dispus schimbarea încadrării judiciare a faptei din vătămare corporală în tentativă la omor.

Instanța de judecată a admis propunerea Pachetului de pe lângă Tribunalul Maramureș de cercetare a celor două persoane în stare de arest preventiv, emițând mandate de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cine sunt autorii

Solutia pe scurt: Încheierea penală nr. 45/DL din 17.12.2020:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 al. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 404/P/2020, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor VARGA SERGIU BOBY (…) şi CIUCUR CAROL GELU (…) cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile începând cu 17 decembrie 2020 până la 15 ianuarie 2021 inclusiv.
Sursa: Tribunalul Maramureș

Comunicat Tribunalul Maramureș

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 17.12.2020, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2020, până la data de 15.01.2021 inclusiv, privind doi inculpaţi, în vârstă de 21 de ani, respectiv 18 ani, ambii fără antecedente penale, cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor, prevăzute de art. 32 alin. 1, raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal.

Pentru a dispune măsura preventivă a arestării, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că inculpaţii, în data de 16.12.2020, în jurul orei 06.00, au exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, în timp ce aceasta se afla la locul de muncă în calitate de impiegat de mişcare, într-o staţie CFR, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viaţa şi care necesită pentru vindecare un număr de 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.