ANCHETĂ PENALĂ: Un bărbat confirmat pozitiv Covid-19 și cazat în Centrul de Reabilitare Socială Baia Mare a părăsit locația

0
429

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

    La data de 27.11.2020, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la data de 27 noiembrie 2020, o persoană care se afla cazată în Centrul de Reabilitare Socială din municipiul Baia Mare a părăsit respectiva locație, deși i se adusese la cunoștință că este infectată cu virusul SARS COV-2 din data de 26.11.2020.

    Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.