VIDEO: Oamenii fără adăpost strânși de pe strazile municipiului Baia Mare

0
483

Cum noaptea trecută au fost -6 grade Celsius astăzi reprezentanșii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare, însoțiți de reprezentații Poliției Locale Baia Mare, au avut misiunea de găsi oamenii fără adăpost din întreg orașul.

Echipajele mixte formate din polițiști locali și asistenți sociali au mers în cartierele Gării, Meda și în centrul orașului pentru a-i convinge pe acești oameni să îi însoțească la Centru de Zi pentru Persoanele fără adăpost al Primăriei Baia Mare.

”Aici avem pe schimbul 1 și 2 un asistent medical care le oferă medicamentele necesare. Când ajung aici intră imediat la duș. Avem săpun și prosoape curate pentru ei. Le dăm haine curate de schimb, au trei mese pe zi. Asistentul medical îi evaluează și toți primesc medicamentația necesară, dacă este nevoie. Îi îndrumăm să își găsească o chirie sau un loc de muncă. Pentru cei care nu au buletin îi ajutăm, încercăm să facem totul pentru fiecare caz în parte” a declarat Cristina Pop, sef serviciu în cadrul Primăriei Baia Mare.

Claudiu Mike, reporter de teren baimare24.ro

foto: Primăria Municipiului Baia Mare

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.