EXCLUSIV – FOTO/VIDEO: Pădurar amenințat cu ranga în timp ce patrula prin pădure din REPEDEA. A trecut doar un an de la uciderea prin împușcare a pădurarului Liviu Pop într-o pădure din Rogoz (ACTUALIZARE)

0
4637

Din localitatea Repedea cititorii ne-au trimis informații despre un caz șocant petrecut într-o pădure de pe raza comunei. Un pădurar ar fi fost agresat cu o rangă în timp ce patrula prin pădurea pe care o păzea. Incidentul s-a petrecut la un an de zile după ce un alt pădurar din Maramureș, Liviu Pop a fost ucis prin împușcare de hoții de lemne.

Redăm în continuare conținutul scrisorii:

”Încă un caz de agresiune asupra unui pădurar s-a petrecut în localitatea REPEDEA, județul MARAMUREȘ. Pădurarul K.G., angajat al Ocolului Silvic Poieni, a fost atacat de un hoț de lemne cu ranga în timp ce patrula în zona pe care o păzește. Spre norocul lui, mașina personalăcu care își efectua serviciul era în apropiere și s-a ascuns în ea, în timp ce alți doi colegi au fugit de la fața locului de frica atacatorului.

Aflându-se într-o zonă fără semnal la telefon, pădurarul agresat a fost nevoit să se deplaseze la Ocol, respectiv Postul de Poliție pentru a depune plângere împotriva agresorului B.G.V., personal cunoscut cu mai multe dosare penale în legătură cu furtul lemnelor din pădure. Individul ar fi protejat de mai multe instituții ale statului. Sperăm ca organele competente vor lua urgent măsuri legale care se impun pentru a se evita pierderea de vieți omenești, cum s-a întâmplat și în alte localități din județ”.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREȘ

În urma apariției în mediul online articolul care face referire la faptul că un pădurar a fost bătut cu ranga un în timp ce patrula prin pădure pe raza comunei Repedea, polițiștii au efectuat verificări și au constatat următoarele:

În data de 22 octombrie, ora 09.45, un bărbat de 35 de ani din Repedea, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu în fondul forestier pe raza comunei Repedea, ar fi fost amenințat cu acte de violență de către un bărbat de 38 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Cu privire la aspectele sesizate în articol, referitoare la faptul că bărbatul de 35 de ani a fost victima unor acte de violență, nu există date în acest moment.

Cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.

ACTUALIZARE 2: Află ce spune persoana vizată

”Dețin mai multe documente și imagini video pe care le-am prezentat chiar astăzi directorului general și directorului tehnic de la Direcția Silvică Maramureș. Tot astăzi le predau la DGA Baia Mare pentru că tot ceea ce se întâmplă acolo este cu implicarea organilor silvice. Se taie ilegal lemn. Tăierile se fac prin firma fiului primarului din comuna Repedea. Acest pădurar are în gestiune pădurea Primăriei Repedea. Vă dați seama că deranjează controalele care au loc în aceste zile. Se cunoaște situația inclusiv la IPJ Maramureș, la Direcția Silvică Maramureș. În 2017 a plecat un pădurar și un șef de district din cauza lemnului tăiat în pădurea care aparține de primărie. Acuzațiile care mi se aduc sunt nefondate și îi voi acționa în instanța. Repet: tăierile ilegale de acolo sunt făcute prin firma fiului primarului din Repedea.

Am fost în Baia Mare, inclusiv cu martori, și le-am prezentat dovezile. Vom vedea cine minte. Acest pădurar are dosare penale pentru avizele întocmite de el chiar și pe persoane decesate. Sunt inclusiv din luna martie a acestui an. Cu complicitatea primarului” ne-a scris persoana vizată în acest articol.

sursa foto: facebook.com

CITEȘTE ȘI:

https://vasiledale.ro/2020/10/22/dupa-un-an-de-la-crima-ucigasul-padurarului-liviu-pavel-pop-arestat-preventiv/
https://vasiledale.ro/2020/10/22/dupa-un-an-de-la-crima-ucigasul-padurarului-liviu-pavel-pop-arestat-preventiv/

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.