EXCLUSIV FOTO: ÎȘI BAT JOC ÎN VAMA URZICENI – Români întorși din Germania carantinați de un reprezentant al DSP care NU POARTĂ MASCĂ

0
1219

”Nu se poate așa ceva! Eu am intrat în faliment cu afacerea din cauza legilor aberante pe COVID-ul ăsta și ăștia își bat joc în loc să stopeze răspândirea virusului!” este mesajul primit de la un om de afaceri din județul Maramureș.

Bărbatul a revenit în țară din străinătate. A a intrat în România prin PTF Urziceni, județul Satu Mare. Un punct de trecere al frontierei mai mic. A ales această variantă în speranța că nu va pierde timp prețios la vamă.

”Ce părere aveți despre felul cum se face primirea cetățenilor veniți din afară? Iată cum se face trecerea lor în carantină? În imagini aveți doi cetățeni români veniți din Germania și un angajat al Direcției de Sănătate Publică. Fără mască!!! O vamă mai mică înseamnă mai puține măsuri? Nu se poate așa ceva! Eu am intrat în faliment cu afacerea din cauza legilor aberante pe COVID-ul ăsta și ăștia își bat joc în loc să stopeze răspândirea virusului! Împotriva acestui reprezentant al DSP trebuie luate măsuri. Trebuie sancționat. Chiar își bat joc de noi. Oamenii vin din Germania, poartă mască (chiar dacă incorect) iar domnul DSP-ist fără mască, fără nimic. Scrie carantinarea direct pe portbagajul unei mașini! Ăstia is măsurile pentru a opri răspundirea virusului? Pur și simplu bătaie de joc. Când vezi așa ceva nu mai ai încredere ce ni se spune” ne-a spus maramureșeanul.

Cum au reușit să distrugă o afacere de 10 ani

”Sâmbătă dimineața am mers în Ungaria pentru a mă aproviziona pentru evenimentele pe care le aveam în weekend! Am dat comandă să mi se producă joi! Vineri au intrat restricțiile de carantinare! Am aflat când am ajuns în vamă că dacă ies din țară la întoarcere intru în carantină 14 zile. Am dat un telefon producătorului din Ungaria și l-am rugat să îmi aducă marfa cât mai aproape de vamă, sperând că autoritățile mă vor înțelege și nu îmi vor face carantinare pentru 10 minute dincolo de graniță! Dar din păcate nu m-a înțeles nimeni și m-am ales cu 14 zile de carantină fără să am contact cu nimeni din Ungaria. Transferul mărfii l-am făcut preventiv. Mi-am luat măsuri de protecție: dezinfectat, măscă și mănuși.

În interiorul vămii cei de la DSP erau neechipați. Nici măcar mască nu purtau. Ce să mai zic de altceva. Se folosea același pix, pe care îl pasau din mână în mână, de la om la om, care de pe unde venea! Riscul de contaminare e uriaș în condițiile în care se făcea primirea și carantinarea în România în acele condiții a celor veniți din afara țării. Polițiștii de frontieră aveau măști dar le purtau necorespunzător: nasul era afară sau tipic bătrânește, pe bărbie. Nu aveau mănuși, nici urmă de alte măsuri. Cum putem stopa pandemia dacă cei care trebuie să ia măsuri îi doare fix în cot.

Am dat faliment cu o afacere construită în 10 ani de zile din care trăiam bine. Și nu am dat faliment pentru că nu a mers afacerea! Am dat faliment că au schimbat ăștia legile cum și când au avut ei chef. Au interzis evenimentele, au interzis tot! Acum stau în carantină ca prostul, pe banii mei, fără să fac nimic. Fără să mi se facă nicio testare.

Astăzi au sunat cei de la DSP. Le-am explicat care este situația! Au zis că asta e! Am zis că eu nu pot să stau în carantină pentru că am nimic. Sau dacă vor să mă țină că așa prevede legea să îmi ofere carantinare instituționalizată! Nu îmi permit financiar să stau 14 zile pe cheltuiala mea. Sau să îmi ofere ajutor de minimă existență pe perioada asta! Am fost luat la mișto! Mi-au spus: ce vrei să te aduc la mine acasă? M-a amenințat cu poliția dacă am curajul să nu respect decizia!” este povestea omului de afacere din Maramureș.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.