LA RAPORT LA DNA: O firmă de turism din Maramureș ar fi decontat în mod fals vacanțele unor militari din Satu Mare

0
1212

Zeci de militari din cadrul Batalionului 52 Geniu “TISA” din municipiul Satu Mare au fost chemați sau urmează să fie audiați la Direcția Națională Anticorupție Oradea, potrivit informațiilor PresaSM.

Ar fi vorba despre 41 de ofițeri, subofițeri și soldați gradați-profesioniști. Aceștia sunt suspectați că ar fi decontat în mod fictiv bani pentru vacanță. Suma pentru fiecare angajat ar fi început de la 1.500 de lei.

Mai exact, aceștia s-ar fi folosit de serviciile unei firme din județul Maramureș pentru a deconta în mod fictiv servicii de turism. Fiecare individ ar fi achitat suma de 400 de lei, iar firma le-ar fi dat documente ”justificative” prin care ar fi încasat de la statul român nejustificat sume de circa 1.500 de lei. Un fel de vouchere de vacanță.

Acum, zeci de cadre militare sunt chemate pentru a le explica procurorilor și polițiștilor de poliție judiciară care ar fi gradul de implicare și cum s-ar fi procedat în mod concret.

Ancheta este în plină desfășurare și încă nu se știe dacă vreunul dintre angajații Batalionului 52 Geniu “TISA” va fi pus sau nu sub acuzare. În orice caz, valoarea prejudiciului aparent creat în cauză ar putea fi recuperat cu ușurință.

Sursa: PresaSM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.