VREM O ȚARĂ CA AFARĂ: Pasul Prislop din Borșa – groapă de gunoi pentru culegătorii de fructe de pădure și ciuperci (galerie foto)

0
1015

Ne batem cu pumnul în piept și strigăm cât ne țin plămânii că VREM O ȚARĂ CA AFARĂ. Numai că nu suntem în stare nici să păstrăm curățenia măcar din zonele împădurite ale județului Maramureș.

Cititorii noștri ne-au trimis fotografii din pasului Prislop (Borșa), un loc mirific ce face legătura între județele Maramureș și Suceava. Peisaje superbe, păduri seculare (atâtea câte ne-au mai rămas în urma defrișărilor masive), ape cristaline de munte etc. Asta cititim peste tot pe internet despre zona respectivă.

Dar toate acestea pălesc când te cobori din mașină și începi să iei la pas muntele. Gunoaie împrăștiate peste tot, colibe abandonate ale celor care toată vara au cules fructe de pădure sau ciuperci pentru a le vinde și a reuși să mai strângă un bănuț.

Fotografiile primite de la cititorii noștri NU AU NEVOIE DE NICIUN COMENTARIU. Cine se va sesiza și va igieniza zonele respective? Direcția Silvică? Garda de Mediu? Autorități ale statului care pur și simplu NU EXISTĂ decât în birourile de prin reședințele de județ.

Cât despre cei care au aruncat gunoaiele în zone respective nu putem spune decât: natura o să vi le va trimită înapoi în curți și poate chiar în case. Doar să vină sezonul inundațiilor…

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.