VIDEO: Lucrări abandonate pe DJ182B Baia Mare – Remetea Chioarului – Șomcuta Mare. Carosabil ciuruit de gropi, mașini distruse

0
922

Anunțat cu surle și trâmbițe de Consiliul Județean Maramureș, încă din 2017, MARELE PROIECT al reabilitării Drumului Nordului încă NU ESTE FINALIZAT. Dacă s-ar munci ca în orice țară NORMALĂ a Uniunii Europene nu am scrie acest articol și nu v-am prezenta imagini video surprinse astăzi pe drumul județean (DJ) 182 B Baia Mare – Remetea Chioarului – Șomcuta Mare (care face parte din lotul 2).

2017

Drumul care face legătura între Baia Mare şi Remeţi pe Someş, pe varianta Cătălina, Săcălăşeni, Remetea Chioarului, Şomcuta Mare, Mireşu Mare, va fi reabilitat prin PNDL” transmitea în 16 august 2017 reprezentanții Consiliului Județean Maramureș. Atunci se estima că se vor cheltui 2,5 milioane lei.

2019

“Am depus spre finantare din fonduri europene acest proiect major al judetului in anul 2016 prin POR 2014-2020 si am semnat contractul de finantare in 2017. Am demarat procedurile de achizitie in 2018 si dupa multe piedici administrative am reusit azi sa semnam cel mai mare contract pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Maramures,” a anunțat pe pagina sa de socializare Gabriel Zetea eram anunțați în 16 ianuarie 2019.

Drumul Nordului urmează următorul traseu : lot 1: limita de judet Salaj dinspre Cehu Silvaniei – Arinis – Gardani – Farcasa – Ardusat – Hideaga – limita de judet Satu Mare inspre Borlesti ; lot 2 : Somcuta Mare – Remetea Chioarului – Coas – Copalnic Manastur – Surdesti.

4 octombrie 2020

Astăzi cititorii noștri ne-au trimis imagini video de pe tronsonul Baia Mare – Remetea Chioarului – Șomcuta Mare. Nici urmă de utilaj sau muncitor în zonă. Partea carosabilă arată ca după război: ciuruită de bombe, parton gropi, și îngustată de lucrările care s-au făcut până acum pe marginile cele două sensuri de mers (pentru a fi lărgit). Aceste lucrări au fost acoperite cu piatră și pământ și așa au rămas spre disperarea șoferilor.

Unul dintre șoferi și-a distrus pur și simplu cauciucurile noi conducând pe tronsonul amintit de drum.

Unde sunt muncitorii și utilajele de pe acest sector de drum? Cine îi supraveghează? Cine îi trage la răspundere pentru punerea în pericol a siguranței rutiere? Unde este Poliția Rutieră din Maramureș? (conform legii, în cazul în care siguranța participanților la trafic este pusă în pericol, aceștia ar trebui să sancționeze contravențional constructorul)? Unde ne sunt politicienii care se băteau cu ”cărămida” în piept că ”în cel mai scurt timp, șoferii vor putea vedea rezultatele și drumurile maramureșene prin demararea lucrărilor de reabilitare” (ianuarie 2019)?

Am uitat. CAMPANIA ELECTORALĂ A TRECUT! ALEGERILE AU TRECUT! ACUM VOI FI INSTALAȚI ALȚII ÎN FRUNTEA JUDEȚULUI. Alte promisiuni, alte proiecte, alte minciuni. România – țara în care cetățeanul CONTEAZĂ doar când până A INTRAT ÎN CABINA DE VOT PENTRU A PUNE ȘTAMPILA.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.