EXCLUSIV: Un singur polițist de la Poliția Rutieră Maramureș a rămas în arest preventiv. Restul au fost puși în libertate sub control judiciar

0
2948

În cele ce urmează site-urile noastre vă prezintă informații bombă din dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Inculpații:

ONISIE D. GHEORGHEInculpat
POP G. CRISTIAN VASILEInculpat
TOPAN I. TIBERIUInculpat
LEŞ C. SORINEL SIMIONInculpat
RETEGAN G. SAVETAInculpat

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207, alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul ONISIE GHEORGHE, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 16/UP/30.07.2020, pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Respinge cererea de revocare, respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu sau cu controlul judiciar, formulată de inculpatul Onisie Gheorghe, prin apărătorul ales.

În baza art. 242, alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul POP CRISTIAN VASILE, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 15/UP/30.07.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.

În baza art. 242, alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul TOPAN TIBERIU, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 18/UP/30.07.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.

În baza art. 242, alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul LEŞ SORINEL SIMION, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 25/DL/30.07.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, definitivă prin Încheierea penală nr. 81/12.08.2020 a completului de judecători de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 19/UP/30.07.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.

În baza art. 215, alin. 1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află pe control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Baia Mare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215, alin. 2 Cod procedură penală, cât se află pe control judiciar, inculpaţii au următoarele obligaţii:- să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei;

– să nu intre în legătură cu ceilalţi inculpaţi din acest dosar, precum şi cu numiţii …….;- să nu intre în legătură cu martorii ………

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Pop Cristian Vasile, Topan Tiberiu, Leş Sorinel Simion, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.

În baza art. 215, alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Pop Cristian Vasile, Topan Tiberiu, Leş Sorinel Simion că, în cazul nerespectării cu rea-credinţă, a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În temeiul art. 275, alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.

Cei patru rămân până mâine 28 august 2020 în arestul IPJ Maramureș! Dacă nu se va depune recurs atunci ei vor fi puși în libertate sub control judiciar.

De cealaltă parte, Gheorghe Onisie a fost deja transferat la Penitenciarul Gherla, unde mâini va fi prezent la Curtea de Apel Cluj pentru a contesta menținerea arestului preventiv.

Chivu Cosmin Bogdan și Bude Claudiu Liviu au semnat acord de recunoaștere a faptelor și au fost puși în libertate.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.