PRELUARE DIRECTMM.RO: Două fetițe gemene în vârstă de doi ani din Sighet riscă să își piardă vederea. Familia nu are posibilități materiale pentru tratament (FOTO)

0
464

Cel mai dificil lucru pentru un părinte este să își vadă copilul suferind. Este și cazul soților Rus, care au trei fete, toate cu probleme de sănătate. În cea mai gravă se află Izabela, în vârstă de numai doi ani.

Familia nu are altă sursă de venit, decât salariul tatălui, care este angajat la o firmă din Sighetu Marmației. Mama provine din sistemul de protecție a copilului. Cei doi și-au întemeiat un cămin, însă iată că soarta a fost dură cu ei. Toate cele trei fetițe (două gemene în vârstă de doi ani și o fetiță în vârstă de șapte ani) au probleme de sănătate.

La vârsta la care ar trebui să învețe să descopere lumea, viitorul pare atât de întunecat. Din păcate, nu este numai o metaforă. Izabela, una dintre gemene, a fost diagnosticată cu nystagmus congenital, strabism, miopie medie și este suspectă de distrofie de retină, fapt pentru care, în lipsa unei intervenții chirurgicale, ea poate să își piardă vederea. Cu alte cuvinte, ea are nevoie de analize amănunțite, astfel că mamei i s-a sugerat să ducă ambele gemene la aceste analize (au programare zilele acestea). Costurile total au fost estimate inițial pentru toate procedurile necesare în această fază erau mult mai mari decât posibilitățile financiare ale familiei. Reprezentanții Asociației „Suntem Vocea Lor” din Sighetu Marmației au relatat, pentru DirectMM.ro, faptul că fetițele au plecat ieri către Timișoara, pentru analize. S-a strâns, prin bunăvoința oamenilor cu suflet mare, banii necesari pentru ca familia să poată ajunge la Timișoara și să facă analizele, însă tratamentul ulterior va fi, de asemenea, costisitor. Suma necesară de acum înainte va fi cunoscută numai în momentul în care se vor face analizele. În orice caz, orice ajutor este binevenit pentru familia greu încercată!

Asociația „Speranță pentru România” din Capitală s-a implicat, de asemenea, pentru a le ajuta pe fetițe, după ce au făcut publică povestea lor, în speranța în care oamenii cu sufletul mare se vor implica. „Chiar dacă tăticul lor lucrează, chiria, cheltuielile lunare și alimentația, depășesc cu mult resursele părinților. Izabela și Sofia trebuie să facă câteva analize genetice care vor fi plătite integral de părinți. Acestea costă foarte mult iar fără un tratament, fetițele sunt în pericol să își piardă vederea. Vă rugăm, ajutați acești copilași!”, au scris reprezentanții „Speranță pentru România”, în 12 iunie, pe site-ul propriu.

# Mărturisirile mamei

Tot acolo și tot atunci a fost publicată mărturisirea mamei celor trei fetițe. O redăm integral! „Sunt Mărioara Rus, mămică a 3 îngerași, 3 fetițe, care, din păcate, sunt bolnăvioare. Sunt din Sighetul Marmației, jud. Maramureș și apelez la tine om drag, te rog, ajută-mi fetițele să fie sănătoase. Fetița cea mare, Maya, s-a născut cu o deficiență la inimioară iar oricând viața ei este în pericol. Dacă visează urât sau se sperie peste zi, începe să sufle greu iar trupușorul ei nu mai reacționează. Intră într-o stare de panică din care cu greu își revine. Chiar dacă are 6 anișori, ea încă nu vorbește coerent. În prezent ea nu urmează nici un tratament, pentru că, din cauza lipsei banilor nu am reușit să ajungem cu ea la noi analize.

Fetițele mele cele mai mici, Izabela și Sofia, au 2 anișori și 9 luni și provin dintr-o sarcină gemelară. Ele s-au născut cu mai multe boli, din această cauză, ele sunt dezvoltate ca pentru vârsta de 2 anișori. Sofia este foarte agitată, iar Izabela a fost diagnosticată cu: Nistagmus congenital, strabism și miopie. Pe lângă acestea, amândouă sunt suspecte de Distrofie de retină, o boală genetică foarte rară la copii. Izabela, în fiecare zi, timp de 2 ore, trebuie să poarte un pansament pe ochișorul stâng, pentru a putea stimula ochișorul drept să vadă. Aceste pansamente sunt de unică folosință și zilnic trebuie să le schimbăm.

Pentru distrofie, ele sunt programate la analize în luna iulie, analize care se ridică la o sumă foarte mare pentru noi ca părinți. Dacă nu vor beneficia de aceste analize, mai apoi de un tratament specific, Izabela este în pericol să își piardă vederea la ochișorul drept. Iar, datorită faptului că sunt gemene, și Sofia este predispusă la această boală genetică. Cu greu ne descurcăm să acoperim cheltuielile lunare și costurile analizelor sunt peste puterea noastră. Avem nevoie de ajutorul vostru! Vă rog, ajutați-mi îngerașii!”, este mesajul mamei celor trei fetițe pe sperantapentruromania.ro.

# Cum puteți dona direct la familie

RO26 RNCB 0384 1511 3706 0004 (titular de cont: Mărioara Rus)

# Cum puteți dona la Asociația „Suntem Vocea Lor”

Puteți dona personal membrilor Asociației “Suntem Vocea Lor” sau în conturile acesteia, după cum urmează:

IBAN
RON: RO 77BRDE250SV96686872500
EUR: RO10BRDE250SV96687242500
BRD Groupe Societe Generale
paypal: [email protected]
Revolut: 0747706673

cu specificația pentru „Cazul Rus”

sau pe platforma de strângere de fonduri din link-ul de mai jos: https://gogetfunding.com/sa-o-ajutam-pe-izabela-sa-vada/

De asemenea, daca aveți haine de fetițe de 2-3 ani și pentru sora lor de 6 ani, reprezentanții Asociației „Suntem Vocea Lor” le preiau, pentru a le duce fetițelor.

Preluare integrală – Cătă ȚINEGHE / DirectMM.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.