FOTO/VIDEO: BĂTAIE DE JOC – Lângă vicepremierul României, președintele PNL Maramureș își ține masca de protecție sub bărbie

0
1086

Astăzi Guvernul României prin reprezentanții săi, a inaugurat în Maramureș un Call Center Național pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Laudabil nu avem ce spune pentru că s-au investit 84 milioane de lei.

Grav este însă faptul că deși conferința de presă s-a desfășurat într-un spațiu închis, președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan și-a bătut pur și simplu joc de cei prezenți. La un moment și-a luat masca de protecție de pe gură și nas și și-a pus-o sub bărbie. Ce exemplu în a respecta legea a dat el maramureșenilor? Nici măcar, vicepremierul României, Raluca Turcan – ce era la jumătate de metru de el, nu s-a sinchisit de îl tragă de mânecă și să îi spună că nu respectă legea.

Se autosesizează cineva că președintele PNL Maramureș a încălcat legislația? Așteptăm o poziție oficială în acest sens, inclusiv cu valoarea amenzii primite. Nu de alta, dar șeful lui, premierul Orban, s-a ”pârât” singur la Poliție pentru că nu a purtat mască și a fumat în biroul său din Guvernul României. Atunci inclusiv Raluca Turcan era prezentă. La fel și astăzi.

Ionel Bogdan a mai fost implicat într-un scandal la începutul pandemiei, când s-a plimbat prin Prefectura Maramureș după ce a stat în apropierea senatorului PNL Vergil Chițac confirmat pozitiv COVID-19. Atunci toată conducerea județului a stat câteva zile în izolare până când Bogdan a fost confirmat negativ la testare.

 Call Center-ul național destinat persoanelor vulnerabile, în contextul epidemiei de COVID-19, va fi inaugurat mâine la Baia Mare, în prezența unei delegații guvernamentale importante, din care fac parte vicepremierul Raluca Turcan, ministrul fondurilor europene Marcel Boloș, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alin Ignat, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, secretarul de stat în Cancelaria Prim – ministrului, Ionel Bogdan și secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Călin Bota.

Call Center-ul va fi funcțional începând de luni, 22 iunie 2020, la numărul de telefon 021 9998. Prin acest proiect al Ministerului Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC vor fi coordonate și monitorizate solicitările venite de la persoanele care au nevoie de sprijin.

Acest proiect, în valoare de peste 84 milioane de lei, vizează creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități, izolate la domiciliu sau cu restricții și dificultăți de deplasare. Prin acest proiect derulat din fonduri europene va crește capacitatea  autorităților publice de a răspunde nevoilor persoanelor vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19.

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului: ,,Acest Call Center este un instrument extrem de util la nivel național atât pentru  autoritățile locale, cât și pentru cele centrale. Prin acest proiect putem avea o imagine de ansamblu a nevoilor sociale și putem interveni urgent acolo unde este nevoie. Putem salva vieți, putem ajuta oameni vârstnici și persoane cu dizabilități care au nevoie de sprijin. Cu ajutorul fondurilor europene, coordonarea serviciilor sociale la nivel național poate deveni un proiect important, prin care autoritățile pot sprijini persoanele care nu pot beneficia de ajutorul familiilor. Mă bucur că acest proiect se derulează în județul Maramureș, în parteneriat cu o organizație neguvernamentală profesionistă, care activează de foarte mulți ani în zona serviciilor sociale.” 

Secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene și președinte PNL Baia Mare, Călin Bota: ,,Proiectul pe care îl inaugurăm mâine la Baia Mare este complementar celorlaltor inițiative lansate deja de către Guvern. E vorba de 24 milioane de euro pentru servicii comunitare integrate și de 20 de milioane de euro pentru servicii publice de asistență socială în peste 300 de comunități. Avem în total 61,3 milioane de euro, iar în exercițiul financiar 2021 – 2027 România va avea pentru prima oară un Program Operațional dedicat combaterii sărăciei și grijii pentru vârstnici, în valoare de 1 miliard de euro. Trebuie să folosim acești bani cu înțelepciune și să ajutăm cât mai multe categorii defavorizate să ducă o viață normală.”

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.