EXCLUSIV: ȘOCANT – În microbuzele FANNY pasageri transportați ca-n VREMEA COMUNISMULUI. La Urbis, a fost dat jos din autobuz pentru că ne-a filmat haosul de pe ruta Ferneziu a URBIS (VIDEO)

0
1253

Astăzi vă prezentăm imagini șocante trimise de cititorii noștri. Avem două cazuri: unul a unui transportator privat de pe ruta Baia Mare – Poiana Codrului (cursă efectuată cu un microbuz) și al doilea caz a transportatorului Primăriei Baia Mare – Urbis.

În lege se spune una, realitatea e alta. Cine verifică, evident NIMENI

Cursa efectuată cu un microbuz pe ruta Baia Mare – Poiana Codrului (județul Satu Mare) de firma Fanny NU RESPECTĂ Ordinul semnat de ministrul Transportului și Sănătății privind prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2.

Avem imagini video și fotografii realizate în cursul după amiezii de ieri pe această rută. Călători înghesuiți ca sarmalele în oală călătoresc pe această rută. Nu se respectă legea care spune clar că în cazul microbuzelor nu se pot transporta pasageri în picioare. Culmea este că în momentul în care cititorul nostru a filmat, el a fost amenințat atât de pasageri cât și de conducătorul auto. Așadar, INCONȘTINEȚĂ MAXIMĂ DIN PARTEA AMBELOR PĂRȚI. Distanțare socială zero, purtarea măștii de protecție aproape inexistentă (sunt și câteva excepții în rândul pasagerilor evident), cel de la volan nici vorba să fie protejat față de călători, nici vorbă să poarte mască de protecție.

Cine îi controlează, evident ABSOLUT NIMENI. Menționăm și faptul că firma a fost contactată telefonic de cititor căruia i s-a spus sec: dacă doriți puteți să faceți o sesizare pentru această situație.

Dat jos abuziv din autobuz pentru că a filmat pentru baiamare24.ro și vasiledale.ro

Am încercat astăzi să vedem cum se respectă legea pe autobuzele URBIS Baia Mare. Evident acestea sunt un adevărat FIASCO: se respectă probabil doar pe hârtie. Realitatea însă este extrem de crudă. Pasagerii evident nu respectă nicio distanțare socială. Mai mult un CONTROLOR pe ruta 1 Ferneziu – Baia Mare a avut TUPEUL incredibil de a-l coborî ilegal din mijlocul de transport în comun pe cititorul care ne-a trimis imaginile foto și video. Nu putem să nu întrebăm public: ÎN BAZA CĂREI LEGI a putut comite un asemenea ABUZ? În condițiile în care omul avea bilet de călătorie.

Ce spune legislația privind transportul în comun?

Ordinul nr. 984/829/2020 al ministrului Transporturilor și al ministrului Sănătății, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, publicat sâmbătă, 16 mai 2020, în Monitorul Oficial.

La Anexa 2 a acestui ordin sunt prevăzute MĂSURI ȘI REGULI care se impun a fi implementate în domeniul transportului rutier de persoane, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:

1. La urcarea în vehicul vor fi montate dozatoare cu soluții dezinfectante. Se va efectua obligatoriu curățenia și dezinfecția mijlocului de transport înainte de plecarea în cursă. Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se vor utiliza în schimb metode de curățare umedă.

2. Conducătorul auto va fi dotat cu mască de protecție.

3. Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum și pe toată durata călătoriei.

4. Spațiul conducătorului auto va fi izolat sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacțiunea socială.

5. Conducătorii mijloacelor de transport au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane (șoferi, pasageri, persoane adiacente parcursului etc.).

6. La îmbarcare/debarcare, pasagerii vor respecta o distanță de siguranță minimă unul față de celălalt.

7. Pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului se va realiza doar pe ușa din față, iar coborârea pe cealaltă/celelalte ușă/uși.

8. Pentru microbuze este permis doar transportul persoanelor pe scaune, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus.

ACTUALIZARE – CJSU Maramureș

”La nivelul CJSU s-au dispus măsuri pentru verificarea aspectelor semnalate cu privire la respectarea prevederilor legislatiei in vigoare la cei doi operatori de transport public de persoane” au transmis reprezentații Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

vom reveni cu poziții publice oficiale din partea autorităților dar și cu imaginile video

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.