VIȘEUL DE JOS – Primul cetățean infectat cu COVID-19 a venit din Suceava

0
1167

Astăzi, în Maramureș avem 120 de persoane infectate cu COVID-19. Cu unul mai mult decît ziua precedentă. De unde este și de unde a venit? Aflăm din alte surse, că de la Grupul de Comunicare Strategică e ”noapte ca-n Coreea de Nord”.

”Din păcate trebuie să vă informez că aseara s-a confirmat primul caz de coronavirus în Vișeu de Jos. DSP Maramureș împreună cu poliția efectuează și la această oră o anchetă epidemiologică pentru a reuși să izoleze toate persoanele care au intrat în contact cu cetățeanul infectat. Persoana infectată M.D. locuiește pe strada Dispensarului Veterinar și s-a întors recent din județul Suceava. Am solicitat DSP-ului împreună cu directorul Spitalului Vișeu de Sus, Cristi Vlad, să se efectueze teste pentru cât mai multe persoane care au avut contact cu persoana infectată pentru a reuși să se acționeze cu promptitudine. Sperăm ca măsurile să fie eficiente și să limiteze la maxim apariția altor cazuri de infecții.

Pe aceasta cale, revin cu rugamintea ca impreuna sa respectam masurile de distantare sociala, sa incercam sa ne protejam purtand masca, luand masuri de dezinfectare a mainilor si sa fim atenti la persoanele de langa noi. Fara a face un motiv de panica din acest caz va indemn ca in toate locurile publice magazine, terase, banci, posta, primarie, gara, etc sa purtam masca de protectie si sa ne luam toate celelalte masuri de autoprotectie. Atat in Viseu de Jos dar si atunci cand ne deplasam in alte localitati. Desi in Romania au inceput o serie de masuri de relaxare se vede ca pericolul NU a trecut si este foarte important pentru siguranta comunitatii si a fiecaruia dintre noi, sa ne protejam astfel avand grija si de cei de langa noi. In perioada starii de urgenta ne-am comportat cu totii exemplar, reusind sa evitam imbolnavirile in Viseu de Jos. Chiar daca s-a intamplat acum la inceputurile relaxarii prima infectare, am incredere ca cetatenii din Viseu de Jos vor sti sa respecte toate masurile de protectie si impreuna vom trece cu bine peste aceasta situatie. Sa ne pastram sanatosi si Dumnezeu sa ne binecuvanteze! Cu stima Gavrila Simon primar Viseu de Jos.

Citește și:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.