PRELUARE ACTUALMM.RO: Ucigașul fetei de 18 ani din Vișeu de Sus, mamă a doi copii, a avut discernământ. El fost arestat preventiv

0
1038

Revenim cu noi detalii despre oribila crimă petrecută zilele trecute într-o cabană părăsită din Vișeu de Sus, unde Bianca, o tânără de numai 18 ani, mamă a doi copii, a fost ucisă într-un mod barbar de către fostul său concubin.

Claudiu Zelujec a fost internat până ieri la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, unde a fost supus examinării psihiatrice de către medicii specialiști. Rezultatul a fost următorul: bărbatul avea discernământ la momentul producerii crimei. Acesta a fost reținut ieri, 16 iunie, iar astăzi a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmând ca în cursul zilei de azi judecătorii să își pronunțe decizia.

A venit rezultatul expertizei, s-a concluzionat că are discernământ. A fost reținut în cursul zilei de ieri și astăzi a fost propusă arestarea preventivă a inculpatului. Urmează ca astăzi să aflăm ce va hotărâ instanța de judecată”, ne-a declarat Bogdan Gabor, Prim-Procuror Adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Magistrații au dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Crima a avut loc în data de 6 iunie, într-o cabană părăsită din pădure, pe raza orașului Vișeu de Sus. Fostul concubin al Biancăi ar fi atras-o pe aceasta în imobil cu motivul că ar vrea să îi dea niște mâncare pentru copii. Surse din anchetă arată că bărbatul a bătut-o crunt pe tânără, apoi ar fi strangulat-o cu o sârmă. Imediat după crimă, Claudiu Zelujec ar fi încercat să se spânzure, însă a fost prins la timp de către polițiști. Trupul tinerei mame în vârstă de 18 ani a fost găsit de către un cioban, care de altfel a și alertat autoritățile.

ACTUALIZARE

La data de 17.06.2020, Tribunalul Maramureş a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.06.2020, până la data de 16.07.2020, inclusiv, a inculpatului X, în vârstă de 24 de ani, fără antecedente penale, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de omor, prevăzute de art. 188 raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra concubinei sale.

Fapta s-a realizat pe fondul unor altercaţii, în data de 6 iunie 2020, la locul numit „Stâna lui Marcel”, aflat într-o zonă împădurită de pe raza oraşului Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, victima fiind strânsă cu mâinile de gât şi ulterior strangulată cu o sârmă.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Sursa: ActualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.