GALERIE FOTO: Polițist de frontieră din Sighet – cultivator și traficant de droguri. A încercat să fugă de mascați, sărind pe geamul apartamentului

0
1288

La data de 18.05.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului R.D.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – mai 2020 inculpatul R.D.C. a înființat și întreținut o cultură ”indoor”, plantele fiind cultivate într-un apartament situat pe raza municipiului Satu Mare.

La data de 18.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au efectuat două percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost găsite și ridicate un număr de 17 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate de aproximativ 6 kg masă verde, aproximativ 700 de grame de materie vegetală uscată (muguri), ambalată în pungi tip ziplock și în cutii, 2 instalații speciale destinate creşterii plantelor de cannabis în condiţii ”indoor”, prevăzute cu ventilatoare, dispozitive de climatizare și lămpi UV, un cântar electronic de mare precizie, 2 dispozitive de mărunţit (grindere), 3 telefoane mobile, precum și sumele de 27.000 Euro și 3.686 lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, într-unul dintre apartamente au fost identificați și suspecții M.A.V. și N.V.C., acesta din urmă încercând să fugă din apartament sărind pe geam, fiind prins și imobilizat, constatându-se cu ocazia legitimării acestuia că este lucrători de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul R.D.C. urmează a fi prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Județean de Jandarmi „GL. BG. IONITĂ BORȘAN” Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.