EXCLUSIV: Şeful postului de poliție Sarasău, confirmat pozitiv cu COVID-19 / Polițiști în autoizolare după ce au intrat în contact cu el (ACTUALIZARE)

0
714

Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în judeţul Maramureş sunt 82 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Asta înseamnă că avem în Maramureş cu un infectat în plus.

Despre cine este vorba? Sursele noastre susţin că acesta ar fi şeful Postului de Poliţie al comunei Sarasău. Acesta era în concediu de odihnă şi deocamdată nu se ştie în ce condiţii a contactat virusul.

Cert este faptul că poliţistul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, alte cinci persoane din familie intrând în izolare la domiciliu. Mai mult decât atât, conform informaţiilor noastre, sediul postului de poliţie a fost dezinfectat. Deocamdată CJSU Maramureş nu confirmă şi nici nu infirmă informaţiile noastre.

ACTUALIZARE – Surse DirectMM.ro (Preluare Cătă Țineghe – DirectMM.ro)

Revenim cu informații în cazul de COVID-19 confirmat la Secția Rurală 6 Sarasău din cadrul IPJ Maramureș, despre care am scris ieri (vezi AICI!). Cel puțin 9 persoane ar fi în autoizolare, spun surse DirectMM.ro.

Până în prezent, nu se știe exact de unde ar fi luat șeful de post noul coronavirus, întrucât secția de poliție nu deservește numai comuna Sarasău, ci și comunele arondate Bocicoiu Mare, Rona de Jos, Rona de Sus, Câmpulung la Tisa, Săpânţa, Remeţi, Vadu Izei.

Cert este că, în cursul zilei de sâmbătă, polițistul ar fi început să prezinte simptome specifice COVID-19. Automat ar fi fost chemat un echipaj de specialitate, dotat cu izoletă, și bărbatul ar fi fost transportat, conform surselor DirectMM.ro, la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Aceleași surse menționează faptul că șeful de post ar fi fost în timpul serviciului în acel moment. Iar în contact cu acesta ar fi intrat 4-5 polițiști din cadrul Secției Rurale 6 Sarasău și alți 4 angajați ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, care are, de asemenea, sector în Sarasău.

Se vehiculează că, până acum, nu ar fi alt coleg confirmat pozitiv, însă situația este dinamică. În prezent, Direcția de Sănătate Publică efectuează o anchetă epidemiologică, pentru a stabili toți contacții polițistului. Așadar, trebuie să punctăm faptul că pandemia nu s-a sfârșit, iar autoritățile competente fac și acum apel la responsabilitatea cetățenilor, pentru că riscul de contagiune rămâne ridicat.

În afară de șeful de post din Sarasău, până în prezent nu sunt alte persoane angajate în cadrul MAI infectate și confirmate.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.