459 – Incendiile distrug pădurile! Maramureșul locul 3 în România

0
697

459. Nu este o simplă cifră, ci numărul incendiilor înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie. Alarmant este faptul că de la ultima raportare, respectiv ianuarie – 9 aprilie 2020, astfel de evenimente s-au dublat. Flăcările au afectat 3.379,2 hectare de pădure. Îngrijorător este faptul că în urmă cu două săptămâni a fost raportată o suprafață de 1.600 ha mistuită de incendii. În top se mențin județele Hunedoara – 603 ha, 47 de incendii, Gorj – 444,5 ha, 52 de incendii și Maramureș 418 ha, 53 incendii.

Fii responsabil!

Este alarmantă nepăsarea oamenilor, care fie din neglijență, fie din nepăsare sau pur și simplu intenționat dau foc pădurilor. Cu siguranță se pot găsi alte soluții pentru curățarea terenurilor agricole și nu incendierea acestora. În aceste momente, când distanța socială îngreunează implicarea voluntarilor în activitățile ocoalelor silvice, iată că ne confruntăm cu un altfel de fenomen care mistuie activitatea pădurarilor, inima și mai presus de toate aurul verde al României. Acest lucru trebuie să înceteze.

Cerem vigilență din partea autorităților locale, județene, dar și a tuturor românilor care observă astfel de evenimente nefaste. Păduri de brad, arbori, vegetaţie uscată, toate sunt puse la pământ. Nu ne dorim să ne confruntăm cu incendii precum cele din Australia sau California.

Nicio amendă aplicată celor vinovați de producerea incendiilor pădurilor nu poate egala pagubele făcute. Fondul forestier are nevoie de ani buni pentru a se regenera.

Stop! Opriți-vă!

Gelu Puiu/facebook.com.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.