Preluare ACTUALMM.RO: POSIBIL FOCAR LA SPITALUL JUDEȚEAN – Bărbat din Fărcașa ținut o săptămână la Nefrologie și testat TÂRZIU! A fost transferat la Spitalul Suport (TBC) și intubat

0
10377

ActualMM.ro vă prezintă noi informații în exclusivitate, din surse medicale, cu privire la evoluția situației COVID-19 în Maramureș. Ieri v-am prezentat în premieră informații despre cazul celor trei localnici din Sălsig, infectați cu noul corobavirus, doi dintre ei fiind angajați ai fabricii Eaton din Sârbi. Astăzi vă prezentăm noi informații, în exclusivitate: posibil focar Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Dr. “Constantin Opriș” din Baia Mare.

Este vorba despre o a patra persoană din zona Fărcașa, infectată cu virusul. Bolnavul este un bărbat cu probleme de sănătate care ar face de mai mulți ani dializă. Conform surselor noastre, acesta a fost internat la secția de Nefrologie a Spitalului Județean. Deși prezenta unele simptome ale coronavirusului, se pare că Direcția de Sănătate Publică Maramureș nu ar fi considerat necesară testarea bărbatului decât vineri, 24 aprilie, după aproximativ o săptămână de la internarea acestuia în Spital. Între timp, starea de sănătate a bărbatului din Fărcașa s-a înrăutățit. În urma testării de vineri, acesta a fost CONFIRMAT cu virusul, iar ieri, 25 aprilie, a fost transferat la Spitalul Suport (TBC). Starea de sănătate a bărbatului ar fi atât de gravă încât, potrivit surselor noastre, a fost intubat, iar acum respiră cu ajutorul ventilatoarelor.

De precizat ar mai fi că fiica bărbatului ar fi, de asemenea, angajată a Eaton Sârbi.

Situația este cu atât mai gravă cu cât bărbatul a luat contact cu medici și asistente din spital, înainte de a fi testat și confirmat cu COVID. Rămâne să vedem rezultatul acestei situații în viitorul apropiat… Între timp, așteptăm un punct de vedere oficial cu privire la acest caz din partea DSP Maramureș, respectiv răspunsul la următoarea întrebare: dacă bărbatul avea simptomatologie de COVID-19, de ce nu a fost testat mai repede? Cine își asumă responsabilitatea în cazul în care medicii și asistentele din Spitalul Județean vor fi confirmați ca fiind infectați?

Primarul din Fărcașa confirmă

Luni, 27 aprilie, conducerea firmei Eaton, urmează ca , pe baza discuțiilor cu autoritățile județene și cele locale, să stabilească noile măsuri care se impun în vedere alinierii în ceea ce privește acțiunile de prevenție a extinderii cu Covid-19. Din nefericire, cu toate măsurile luate, trebuie să anunț că, la nivel de comună, avem un caz confirmat de infectare cu Covid-19. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din Fărcașa, pensionar, cunoscut cu mai multe probleme de sănătate și care era internat de peste o săptămână la Spitalul județean. În cursul zilei de sâmbătă a fost intubat și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase (TBC), spital care este pregătit să preia pacienți infectați cu Covid-19. De menționat că niciunul dintre membrii familiei sale nu prezintă simptome de infectare. În încheiere, cu speranță în suflet, vă îndemn pe toți ca, în aceste vremuri grele, să urmăm învățăturile Bibliei și nu ne pierdem speranța în Dumnezeu pentru că numai cu ajutorul Lui putem răzbi. Dumnezeu să vă binecuvânteze!“ a transmis primarul Stejeran.

Adrian Barbur, ActualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.