PRELUARE ACTUALMM: SURSE MEDICALE – Doi angajați ai Eaton Sârbi, infectați cu COVID-19 (ACTUALIZARE)

0
8842


ActualMM vă prezintă, din nou, în premieră, informații despre situația pandemiei de coronavirus în județul Maramureș. Surse medicale ne-au confirmat că doi angajați ai firmei Eaton din localitatea maramureșeană Sârbi, comuna Fărcaşa, sunt infectați cu coronavirus. De altfel, cele două persoane sunt cazurile cu numerele 66 și 67 confirmate în județul nostru.

Potrivit surselor noastre, cei doi angajați sunt în acest moment internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Aceleași surse medicale ne-au declarat că se așteaptă ca și alți angajați să fie confirmați cu virusul în următoarele zile.
Momentan nu se cunosc foarte multe informații despre acest caz. Cert este că firma la care lucrează persoanele infectate are sute de angajați (peste 2.000 în fabricile din Sârbi și Bușag). Am solicitiat CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) Maramureș informații cu privire la măsurile care s-au luat. Nu ni s-au oferit informații concrete pentru că, potrivit acestora, în aceste momente există o anchetă epidemiologică în desfășurare.

Așteptăm un punct de vedere și din partea conducerii Eaton Sârbi cu privire la acest caz, respectiv dacă în rândul angajaților s-au luat toate măsurile de siguranță cerute de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului.

Actualizare

După ce am publicat în premieră informațiile despre infectații de la Eaton, cititorii noștri au început să ne transmită noi informații, momentan pe surse. Se pare că unul dintre cei doi angajați, confirmat în urmă cu două – trei zile, ar fi din Sălsig. Surse ActualMM susțin că angajatii care lucrează la Eaton și locuiesc în Sălsig ar fi fost sunați ieri să nu mai vină la muncă, dar nu li s-ar fi zis dacă intră în șomaj, izolare sau cu ce scop… Mai mult, unul dintre angajații confirmați ar fi lucrat cu alții și din alte sate, nu doar din Sălsig.

Adrian Barbur / Cititi întreg articolul pe ActualMM

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.