PRĂPĂD ÎN FERNEZIU: Explozii după ce un gater a ars ca o torță în miez de noapte (FOTO/VIDEO)

0
2013

Incendiu violent azi noapte în cartierul băimărean Ferneziu, pe strada Barajului. Un gater a luat foc și a ars ca o torță.

Vecinii unității comerciale au sunat la 112 și au alertat pompierii din Baia Mare. Înainte ca aștia să ajungă s-au auzit mai multe explozii, cel mai probabil a unor butelii aflate în incinta societății.

Pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și cu echipaje SMURD.

Flăcările au mistuit toate utilajele dar și cantități imense de masă lemnoasă.

ACTUALIZARE – ISU MARAMUREȘ

Intervenția a durat trei ore și a fost extrem de dificilă din cauza amplorii incendiului. Flăcările au mistuit o hală din lemn în suprafață de 300 mp, o magazie din lemn în care era depozitată cherestea în suprafață de 100 mp și o clădire de birouri din lemn în suprafață de 30 mp. Nu s-au înregistrat victime.

Cauza izbucnirii focului – scurt circuit la instalația electrică.

ACTUALIZARE – ISU Maramureș

În 24 de ore, de joi, 9 aprilie, până în această dimineață, pompierii militari au acționat la localizarea și lichidarea unui număr de 13 incendii. Azi noapte, în jurul orei 02.15, trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o firmă de prelucrare a lemnului, pe strada Barajului, din Baia Mare.

Au ars o hală din lemn, în suprafață de circa 300 de metri pătrați, o magazie din lemn, pentru depozitare cherestea, în suprafață de circa 100 de metri pătrați și o clădire din lemn, pentru birouri, în suprafață de circa 30 de metri pătrați.

O oră mai târziu, în jurul orei 03.00, forțele Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au fost solicitate la un alt incendiu, izbucnit în mai multe magazii din localitatea Nistru. La localizarea și lichidarea incendiului au acționat un echipaj de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, împreună cu un echipaj al Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al societății Aramis și unul al S.P.S.U., care asigură măsurile P.S.I. pentru societatea Italsofa, solicitate în sprijin. În urma incendiului au ars construcții din lemn în suprafață de circa 200 de metri pătrați.

Celelalte 10 incendii au fost de vegetație uscată și fond forestier. Atragem atenția, încă o dată, tuturor maramureșenilor, să renunțe la arderea resturilor vegetale, pentru curățarea terenurilor agricole. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente.

În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.