ACTUALIZARE VIDEO: SIGHET – Petrecere în carantină: „Ce este, măi, carantina asta, măi fraţilor?! Putem să ieșim când vrem! Suntem pe sistem!”

0
1523

Într-un hotel din Sighetu Maramaţiei, transformat în centru de carantină, câţiva bărbaţi, întorşi săptămâna trecută din străinătate, au încălcat, fără nicio jenă, regulile impuse de autorităţi și au dat o petrecere.

În loc să respecte distanţarea socială, indivizii au dat petrecere în restaurantul hotelului. Iar cheful a fost împărtăşit şi cu prietenii virtuali.

„Dă mai tare un pic! Dă la maximum! Eu răspund. Zice lumea că este rău în România. Uitaţi, aici, colegii mei. Colegi de suferinţă. De-aia am venit din străinătate, că este prea bine în România!”, a spus un petrecăreț.

Indivizii din imagini ar fi trebuit să stea în camerele lor. Nici gând însă să respecte condiţiile de carantinare. S-au adunat în restaurantul hotelului să petreacă. Au pus muzică, şi-au turnat pălincă în pahare şi s-au întins la o partidă de table sau cărţi. În plus, toată încăperea este plină de fum. Şi-au aprins ţigările fără nicio jenă. Şi de parcă nu ar fi suficient că sfidează regulile, transmit isprava LIVE pe facebook.

„Toţi suntem pe sistem. Nu există niciun virus aici. Haideţi la carantină, că este bine aici. Nu mai staţi în Franţa, măi! Păcat de oamenii care au rămas acolo şi nu pot să vină la familiile lor”, au mai spus petrecăreții.

Bărbaţii cazaţi în hotelul de trei stele, din Sighetu Marmaţiei, s-au întors din Germania, Franţa, Italia şi Anglia. Săptămâna trecută, când au revenit în ţară, au fost implicaţi într-un accident. Microbuzul care îi aducea de la aeroport s-a ciocnit cu o ambulanţă, iar apoi s-a răsturnat. Au avut noroc. Niciunul nu a fost rănit.

ACTUALIZARE:

În urma articolului publicat, reporterii ActualMM.ro au fost contactați telefonic de către Adrian Pop, una dintre persoanele carantinate în hotelul din Sighetu Marmației. Acesta ne-a declarat că întreaga petrecere a fost, defapt, o modalitate de revoltă cu privire la faptul că, la o săptămână de când sunt în carantină, nu li s-au luat probe pentru testarea pentru COVID-19.

Nu a fost vorba de distracție. Nici nu aveam alcool înauntru. Credeți că poți să aduci pălincă fără să știe nimeni? mi-a fost verificat fiecare pachet pe care mi l-a adus familia aici. Era doar apă minerală în pahare. Da, am fumat înauntru, dar unde să fumăm? Nu ne lasă să fumăm afară, ce să facem? Noi ne-am adunat acolo așa, ca să ne revoltăm pe cei de la DSP că nu ne fac teste! Am sunat la o doamnă la DSP și știți ce mi-a spus? Că o să ne facă teste când rămânem fără aer”,, ne-a povestit Adrian Pop.

Tânărul este din Baia Mare, are doi copii și a venit în țară cu mașina personală. A fost în convoiul de mașini flancate de polițiști de la vamă și până în Sighetu Marmației, unde a fost plasat în carantină. Recunoaște că a greșit privind petrecerea, însă spune că nici unul dintre ei nu mai știa ce să facă pentru a fi luați în semă. Băimăreanul acuză autoritățile că nu i-au instruit cu privire la regulile din carantină.

Îmi pare rău, dar îmi asum responsabilitatea. Am luat și amendă de 1.000 de lei. Dar aș vrea să știu: suntem 53 de persoane aici; când mergem toți jos să ne luăm mâncarea nu suntem toți la un loc? Atunci nu e periculos? Nu ne-a instruit nimeni ce și cum să facem, nu ne verifică nimeni. Noi oricum imediat ce am închis filmarea am plecat fiecare în camerele noastre. Știm că nu e bine, dar noi nu am vrut să ne batem joc de nimeni, am vrut doar să vadă lumea că oricine poate să facă ce vrea”, ne-a mai declarat Adrian.

Ba mai mult, un alt carantinat (cel care a efectuat transmisiunea LIVE, n.r.) a postat ieri pe facebook un mesaj în care anunța cam același lucru, menționând totodată că va acționa în judecată postul de televiziune Antena 1 pentru drepturi de autor. După două ore a șters comentariul.

„Ce este, măi, carantina asta, măi fraţilor?! Putem să ieşim afară când vrem noi de aici. Uitaţi, e geamul deschis! Uitaţi, e poarta deschisă!”, a mai spus un petrecăreț.

Petrecăreţii sunt acum în atenţia autorităţilor, care fac anchetă.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.