EXCLUSIV – HALUCINANT LA SIGHET: Adevărul este dureros – Puși să stea la pozat pentru a combate realitatea dură din Spital (GALERIE FOTO)

0
6182

Revenim cu informații și declarații ale cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației. Asta după ce colegi de-ai noștri au publicat în mediul online două fotografii în care cadrele medicale de la Sighet erau echipate corespunzător. Sincer, ne bucură acest lucru. Așa ar trebui să fie echipați toți angajații unității spitalicești.

Numai că realitatea din teren este cu adevărat extrem de dură. Deja v-am spus că sunt cinci cadre medicale care sunt în izolare la domiciliu, după ce au intrat neprotejați în contact direct cu un pacient confirmat pozitiv.

Mai mult, vă prezentăm și fotografii realizate la registratura Policlinicii. Acolo nici măcar o amărâtă de mască nu poartă nimeni. Vor spune că doar au trecut prin două corturi de triere oamenii și nu mai prezintă niciun risc. Noi nu am băga mâna în foc.

Dar haideți să citiți transcriptul discuției telefonice cu două dintre cadrele medicale ale spitalului Sighetu Marmației.

Dialog reporter – cadru medical 1:

Aveți echipamente corespunzătoare în cazul în care un pacient pozitiv întră în unitatea medicală?

-Nu numai că nu avem haine de protecție, ci ni se dă un halat de vizitator. Ascultați-mă ce vă spun. Și o mască din asta simplă. Și să mă duc să stau 4 ore în fața a 300-400 de pacienți, care trec prin cort. Și stau în fața bolnavului cu respectivul halat de vizitator, cum era pe vremuri. Nu este vorba de combinezon din ăsta, nu ochelari, nu nimic.

Ați întrebat de ce nu primiți echipament corespunzător?

-Am întrebat, dar nimic. Primim o mască pentru 12 ore. Nu îi interesează că eu trebuie să o dau jos pentru a mânca eu trebuie să pun înapoi și să merg mai departe. Nu au măști. Nu au haine de protecție. Vă dați seama că bolnavul acela care l-au trimis la Cluj cu care colegii mei au venit în contact a fost 4 zile în spital. Vă dați seama câți au intrat în contact cu el? Și apoi l-au trimis în Cluj.

Care este starea de spirit din spital acum?

-E haos. Ei zic că nu e nevoie de nimic, nici izolare, nici carantină. Fiecare merge cum vrea, vine cum vrea. Adică eu să merg în fața bolnavului care vine la noi cu o simplă mască. Și cum să lucrez cu bolnavul. Am și eu o singură viață și nu are voie nimeni să atenteze la viața mea. Am și eu drepturi nu numai obligații. Toți doctorii fug și asistenții să meargă în față cu piepturile goale.

La dvs pe ce secții sunt combinezoane sau nu aveți deloc?

-Combinezoane tip 2 sunt la Maternitate, la Urgențe și la Reanimare. Asta știu eu.

Restul?

-Restul suntem cu halate de vizitator, o mască pentru 12 ore și bonetă pe cap cum primesc femeile când alăptează. Așa trebuie să mergem și la cort pentru trierea bolnavilor. Nu au de unde ne dau. Nu mănuși, nu ochelari

Dialog reporter – cadru medical2 despre pacientul confirmat pozitiv.

Ce ne puteți spune despre pacientul din Rona de Jos, prin ce secții a fost?

-Prima dată a fost la cortul de primire, în fața Policlinicii. Apoi a urmat traseul cortul numărul 2, după care a fost la radiografie pulmonară, apoi la secția de Interne, apoi la secția ATI și pe urmă la secția Contagioase, după care l-au trimis la Cluj.

Dvs personalul medical aveți echipament corespunzător pentru a lupta cu acest virus

-Sunt secții care au, sunt secții care nu au. Pe secția ATI sunt ceva combinezoane, dar alealalte suntem chiar descoperite.

Și persoana depistată pozitiv a intrat în contact cu cadre medicale neechipate corespunzător?

-Normal pentru că la corturile de primire avem doar un halat de unică folosință și o mască. Nu poți să te protejezi cu un halat de unică folosință pe care îl ia un aparținător când vine în vizită la bolnav. Nu te poate proteja.

Care e atmosfera acum la spital?

-Atmosfera e proastă petru că unii șefi încearcă să ne spună să ascundem, să stăm liniștiți că totul va fi bine. Dar cum să stai liniștit când persoane a avut contact cu 20-30 de persoane în spital. Contact direct. Nu s-a făcut niciun test la nimeni. Situația la Sighet va fi tot mai proastă. Să sperăm că nu vom ajunge ca Spitalul din Suceava. Dar din câte se vede cam acolo vom ajunge. Pentru că domnul primar de la Sighet postează tot felul de articole în care spune că bolnavul confirmat pozitiv nu a avut contact cu personalul medical. El știe că a fost contact direct. 100 la sută știe dar nu vrea să recunoască

Vă este frică?

-Ne este frică la toți doar mie. Ne este frică pentru că nu știm unde o să ajugem. Lipsa de colaborare este proastă. Nu se colaborează, nu se spune doar totul se ascunde.

Nu mai facem niciun comentariu însă trebuie să precizăm faptul că o parte din presa sigheteană susține că informațiile prezentate de noi sunt false. Din acest motiv vă prezentăm și argumentele lor. Accesați linkul de mai jos pentru a citi ce spun aceștia iar două dintre fotografii au fost preluate tot de pe site salutsighet.ro.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.