HAOS LA SPITALUL SIGHET: Toate informațiile noastre confirmate oficial de cadrele medicale. ”Ni se bagă pumnul în gură să tăcem!”

0
2891

Încă de ieri vă prezentam situația creată la Spitalul din Sighetu Marmației, unde un pacient confirmat cu COVID-19 a fost plimbat prin mai multe secții, iar cadrele medicale nu ar fi fost pretejate în tot acest timp. Încă de ieri am cerut un punct de vedere oficial referitor la aceste aspecte însă Grupul de Comunicare Strategică nu s-a obosit să răspundă, fiind ocupat probabil cu demisia Ministrului Sănătății și cu închiderea unor site-uri de știri din România.

Astăzi revenim pe tema acestui subiect și vă prezentăm informațiile obținute pe surse, informații venite din partea cadrelor medicale, care pur și simplu se tem să vorbească deoarece sunt amenințate ca nu cumva presa și implicit populația să afle despre situația halucinantă din spitalul Sighetu Marmației.

Primul pas l-a făcut publicând informația venită tot din partea cadrelor medicale conform căreia doi medici și o asistentă sunt deja în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu bărbatul în vârstă de 37 ani din Rona de Jos.

Apoi, cadrele medicale se plâng că nu au costume de protecție suficiente, că sunt obligați să folosească un singur echipament de unică folosință pe tură, că au dezinfectant suficient.

De altfel, un cadru medical a postat pe facebook următoarea postare:

”Mare echipament de protecție plus șort din mușama și aia primită donație de la Laguna – 4 bucăți pentru secția de Anestezie Terapie Intensiă. A și să nu pomenesc de 3 flacoane dezinfectant pentru mâini pentru o lună de zile. Și răspunsul la cererile noastre sunt glume proaste pe seama virusului. Să aveți sănătate că boala vina!”

Un strigăt de ajutor vine şi din Sighet, acolo unde medicii acuză că nu au niciun scut în faţa bolii.

Asistentă spital Sighet: Nu avem echipamente. Spre uimirea noastră. Toată lumea plânge. Ştiu infirmiere care stau acasă şi plâng că le-au închis secţia. Şi le este teamă să nu fie contaminate, pentru că nu au fost testate. Nu vreau să plec la moarte. Vreau să salvez, dar nu cu mâinile goale. Nu avem ochelari de protecţie. Nu avem viziere.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.