Aramis Invest trimite în șomaj tehnic 5000 de angajați

0
1431

Aramis Invest, cel mai mare producător local de mobilă şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc conform datelor aferente anului 2018, se confruntă cu o scădere semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazinelor de mobilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlociu. Pe aceste pieţe compania livrează cea mai mare parte din producţie.

„În momenul de faţăă livrăm la un nivel de 25% – 30% din volumul normal în această perioadă. (…) Pentru siguranţa angajaţilor şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor, prin limitarea deplasării celor 5.000 de angajaţi ai Aramis Invest, am decis să reducem programul de lucru la un singur schimb pentru săptămâna viitoare, urmând ca din 27 martie să oprim complet activitatea pentru o perioada de minimum două săptămâni. Angajaşii vor beneficia de somaj tehnic pe toată durata inactivităţii companiei”, a spus pentru ZF, Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest.

Compania din Baia Mare a intrat în 2018 pentru prima dată în topul celor mai mari 50 de exportatori din economie, pe poziţia 49, fiind cel mai mare expor­tator cu capital românesc. În primele nouă luni de anul trecut, Aramis Invest s-a situat pe prima poziţie în topul celor mai mari expor­tatori controlaţi de antreprenori lo­cali. Producţia de mobilă a companiei Aramis Invest din Baia Mare ajunge aproape inte­gral la export, producătorul colaborând şi cu retailerul de mobilă IKEA. Retailerul suedez a anunţat astăzi că închide cele două magazine din România, decizie pe care a luat-o şi pe alte pieţe afectate de coronavirus.

Până când va opri temporar activitatea, Aramis Invest a informat angajaţii despre pericolul epidemiei de coronavirus şi metode de prevenţie prin afişe în toată compania, a pus accent sporit pe dezinfectarea locurilor de muncă şi a mijloacelor de transport a angajaţilor.

Sursa foto și info: eMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.