GALERIE FOTO/VIDEO: Incendiu pe Valea Drăguiesei din Vișeu de Jos, dar și în Poienile de Sub Munte și Bocicoel

0
494

Pompierii civili din Vișeu de Jos au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Valea Drăguiesei din localitate. O femeie care a făcut foc pentru a curăța terenul l-a scăpat de sub control. Acesta a intrat într-o pădure din zona. Din fericire, pompierii civili au reușit să îl stingă rapid.

La Poienile de Sub Munte, același scenariu: echipaje de pompieri voluntari, alături de pădurarul Ion Cuth, care au reuşit să stingă focul care se apropia cu repeziciune de o zonă cu case.

Și tot azi, pompierii maramureşeni intervin la stingerea unui incendiu tot de vegetaţie uscată izbucnită la Bocicoel (la urcare).

COMENTARIU CITITOR

IRESPONSABILITATE, fenomenul se repetă anual zona loc.Bogdan Vodă-Bocicoel ,,curățarea terenurilor” de către cetățeni. Au ars peste 8 hectare de plantație ale Ocolului Silvic Dragomirești iar în total peste 30 hectare vegetație . La lichidare au participat pompieri,polițiști,personal din cadrul Ocolului Silvic Dragomirești , și peronal din cadrul U.A.T Bogdan Vodă. Trist,ne batem joc de mediu….practic de noi.

PREVENIRE CARE TREBUIE RESPECTATE PE TIMPUL LUCRULUI CU FOCUL DESCHIS:
să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
– să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau
substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);

– arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
– cetăţenii să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
– să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea
acesteia.

De asemenea, cetăţenii trebuie să ştie că sunt considerate contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.