LA MILA NOASTRĂ: Fermierii germani cer permis de trecere pentru muncitorii români. Nemții, îngrijorați că nu mai are cine să le culeagă roadele

0
898

Asociația cultivatorilor de sparanghel din Germania se teme că va pierde o bună parte din recolta din acest an și solicită un permis de trecere pentru muncitorii angajați în acest an pentru a ajuta la recoltare, majoritatea acestora, circa 85 la sută, urmând să vină din România.

Din cauza crizei generate de coronavirus, sute de muncitori din România nu au putut călători în Brandemburg, a declarat, marți, Jürgen Jakobs, președintele Asociației cultivatorilor de sparanghel. Din cei 2300 de muncitori angajați, 85% ar fi trebuit să vină din România, restul din Polonia.

Jakobs a mai spus că fermierii sunt înștiințați de anularea unor contracte la fiecare oră și a solicitat emiterea unor permise pentru muncitorii contractați în acest an. Potrivit acestuia, firmele de transport și șoferii din România refuză să vină în Germania pentru că nu li se permite să tracă prin granția dintre Austria și Ungaria. Unul dintre motive este că aceștia nu pot confirma că muncitorii pe care îi transportă spre Germania sunt pentru recoltarea spranghelului.

Continuarea pe g4media.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.