Harta pe județe a cazurilor de coronavirus din România. 123 de persoane confirmate la nivel național

0
1329

Pandemia de coronavirus a afectat sute de mii de persoane la nivel global. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în China, Italia și Spania.

În România au fost confirmate 123 de cazuri pozitive de coronavirus, până în momentul de față.

În privința răspândirii COVID-19 pe județe, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București, mai exact 36. Apoi, alte 18 cazuri au fost confirmate în județul Hunedoara, 15 în Timiș, 9 în Constanța, 7 în Arad, 5 în Caraș-Severin, 4 la Iași, 4 în Covasna, 4 în Brașov, câte 2 în Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Cluj și Mureș.

Un singur caz a fost confirmat și în județele Dolj, Maramureș, Prahova, Buzău, Suceava, Olt, Ilfov, Bihor, Bacău, Gorj, Galați.

Dintre numărul total de cazuri confirmate, 9 persoane au fost vindecate: 5 în Timiș, 3 în Hunedoara, 1 în Gorj. Nu a fost înregistrat niciun deces până acum.

Stare de urgență în România, începând de luni, 16 martie

Președintele Klaus Iohannis a spus că declară stare de urgență începând de luni. Prin instituirea stării de urgenţă se vor putea aloca mai uşor bani în domeniul sănătăţii, a spus şeful statului.

“Am decis să decretez stare de urgență la începutul sătpămânii viitoare. Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru medicamente, pentru aparatura necesară. Această situație va permite să se realizeze achiziții. 

Dragi români, autoritățile își fac treaba, la fel și guvernul, dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din lucrurile care trebuie făcute. Avem nevoie de voi dragi români să respectați indicațiile autorităților, regulile de igienă, și da, să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Pentru a veni în sprijinul părinților am promulgat legea care permite părinților când școala e suspendată să stea acasă să îngrijească copiii. Împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a spus Klaus Iohannis, sâmbătă, după învestirea Guvernului Orban.

“Declararea stării de urgență este menită să ajute, să sprijine și în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat și nici politizat. Este nevoie să fim solidari și să avem încredere unii în ceilalți”, a scris Arafat pe Facebook.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.