MĂSURI RADICALE COVID-19: O LUNĂ – Danemarca își închide granițele astăzi la ora 12

1
1160

Începând de astăzi, sâmbătă 14 martie ora 12.00 (până pe 13 aprilie 2020), Danemarca va închide granițele. Vor putea intra în Danemarca doar cetățenii danezi și străinii care dețin dovada rezidenței în Danemarca.

În ceea ce privește ieșirea din Danemarca aceasta este permisă, dar recomandarea fermă a Ministerului Afacerilor Externe danez este de a evita toate călătoriile nenecesare (vezi comunicat MAE danez postat anterior).

În cadrul unei conferințe de presă a fost anunțat că transportul de marfă nu va fi supus controlului la frontieră. “Va fi în continuare posibil să transportați produse alimentare, medicamente și alte mărfuri în Danemarca”, a declarat Mette Frederiksen.

Poliția și forțele armate vor fi responsabile pentru controlul frontierelor, care va începe astăzi și va dura până la Paște (13 aprilie 2020).

“Am informat țările vecine: Germania, Suedia și Norvegia cu privire la decizia noastră”, a spus premierul. În cadrul conferinței de presă, ministrul Justiției, Nick Hekkerup, a explicat faptul că aceste controale vor fi la toate trecerile de frontieră .

„În același timp, spunem acum că puteți intra doar dacă puteți dovedi scopul călătoriei în Danemarca. Pot intra în Danemarca: persoanele care locuiesc sau lucrează în Danemarca, persoanele care trebuie să livreze mărfuri în Danemarca sau vizitează membrii familiei grave bolnave în Danemarca. O vizită obișnuită în familie nu este o cauză pentru a intra în Danemarca”, a spus Nick Hekkerup.

Se vor închide parțial și zborurile internaționale, feriboturile dar și trenurile internaționale.

Sursa: https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12009823/statsministeren-graenserne-lukkes-loerdag-kl-12/

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.