VIDEO. Fum și strigăte după ajutor într-un avion București – Londra: Aterizează bă!!!! ”Mamă, murim aici, băi”

0
1447

Probleme la bordul unui avion Ryanair care a decolat de la Bucureşti şi ar fi trebuit să ajungă la Londra, un Boening 737-800 ENG. Aeronava s-a umplut de fum chiar în momentul decolării, imediat ce s-a ridicat de la sol și a survolat o oră Bucureștiul, ca să-și consume din combustibil, înainte de a reveni la sol, potrivit Observator Antena 1.ro.

“Aterizează mă!”, ţipă oamenii când interiorul aeronavei începe să se umple cu fum. Pe feţele lor se citeşte spaima şi unii dintre ei sun auziţi pe cele câteva secunde de filmare spunând: “Murim aici!”.

Un avion cu 169 de oameni la bord a fost întors din zbor pe Otopeni, din cauza degajărilor de fum din interior. Aeronava decolase cu întârziere de la Bucureşti spre Londra.

O aeronava Ryan Air s-a reîntors pe aeroport din cauza unor degajari de fum în interior, marţi la prânz. Avionul decolase de pe Otopeni cu destinaţia Londra, cu o întârziere semnificativă, de aproape 4 ore. Cursa trebuia să plece la ora 6:57 şi a decolat la 10:40.

Avionul în cauză a fost timp de câteva zeci de zile la Romaero pentru mentenanță iar aseară a fost mutat de la aeroportul Băneasa la Otopeni.

Iată dialogul dintre pilot şi turn:

Pilot: Ne-au degivrat cum nu trebuie colegii de la sol şi acum a intrat fum foarte dens în cabină. 
Turn: Şi ce intenţionaţi?
Pilot: Intenţionăm să ne întoarcem la Otopeni. Acuma este totul în regulă, este toată lumea în regulă, ne întoarcem la Otopeni.
Turn: Puteţi lua pista 26 dreapta?
Pilot: Facem nişte calcule de atrizare, vedem să nu fim mult prea grei şi putem lua orice pistă, da. Totul e în regulă.

Imediat după decizia de a ateriza, avionul a fost nevoit să survoleze Capitala aproape o oră, pentru a consuma combustibil, fiind prea greu pentru aterizare imediat după ce s-a umplut cu fum.

Din informaţiile obţinute până acum, un motor auxiliar a fost stropit la degivrare cu soluţie şi a generat fumul care a inundat aeronava. Oamenii au intrat în panică şi imaginile din interior sunt cu adevărat teribile, pasagerii trind clipe de groază.

ACTUALIZARE

Reprezentanții Ryanair au transmis PresaSM un comunicat referitor la zborul FR 1006, OTP-STN:

“Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare). Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere.”

În cele din urmă, aeronava s-a întors și pasagerii au fost debarcați în siguranță. Potrivit Mediafax, aeronava a revenit pe aeroportul Otopeni în jurul orei 12:00 după ce a survolat o oră Bucureștiul.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.